Vágólapra másolva!
Negyvenhatodik mérkőzésén 46. győzelmére készül az amerikai Floyd Mayweather Jr., a profi ökölvívás súlycsoportoktól független rangsorában a jelenlegi legjobbnak tartott bokszoló, aki váltósúlyú világbajnoki címmeccsen szombat este csap össze az argentin Marcos Maidanával.

A 37 éves Mayweather 45-0-s mérleggel, 26 kiütéssel vág neki a Boksz Világtanács (WBC) vb-övéért és a Boksz Világszövetség (WBA) szupervilágbajnoki címéért kiírt mérkőzésnek, míg harmincéves ellenfele, Maidana mérlege 35-3, győzelmei közül 31-et KO-val szerzett. A hírek szerint az amerikai sztársportoló 30-40 millió dollárt keres a 12 menetesre tervezett találkozóval, mely a harmadik meccse lesz a Showtime televíziós csatornával kötött szerződése óta. A megállapodásban hat meccset vállalt a beszédes Money (Pénz) becenévre hallgató Mayweather, ezért összesen 200 millió dollárt kap, ám most az egyik legkeményebb ellenfele jön.

"Mindenki azt mondja, hogy gyerekjáték lesz számomra, de én egyáltalán nem így gondolom" - nyilatkozott óvatosan a fogadóirodáknál is abszolút esélyesnek tekintett 37 éves Mayweather, aki eddigi 45 győzelméből 26-ot szerzett kiütéssel. "Nagy csata lesz, amelyet persze meg akarok nyerni, ezért is edzettem kőkeményen, naponta eljuttatva magam teljesítőképességem határáig."

A 30 esztendős Maidana, aki rendkívül nagy ütőerejű bokszoló hírében áll, meglepetésre készül, ő akar lenni az első, aki képes legyőzni a veretlen bajnokot.

"A legkeményebb ellenfél leszek a szorítóban mindazok közül, akikkel eddig harcolt" - mondta. "Tudom, hogy az emberek eleve vesztesnek tekintenek, de én győzni megyek a kötelek közé, nem félek semmitől és senkitől" - tette hozzá.

Az esztendő egyik legnagyobb érdeklődéssel várt meccsének a Las Vegas-i MGM Grand kaszinó ad otthont, és alaposan a zsebébe kellett nyúlnia annak, aki a helyszínen akarja megtekinteni a csatát. A jobb helyekre 1000-1500 dollárért lehetett belépőt kapni, a szorító közelébe szóló jegyekért 2000 dollárt kértek, de még a legolcsóbb jegy is 350 dollárba (78 700 forint) került.

A fogadóirodák Mayweather győzelmére mindössze 1.1-szeres pénzt fizetnek, Maidana sikere 8-szoros összeget ér, egy esetleges döntetlen pedig 34-szeres pénzt hozna a fogadóknak.