Vágólapra másolva!
Hosszú hónapok után kiderült, kivel meccsel márciusban az egyik legjobb jelenlegi bokszoló, Floyd Mayweather junior: Marcos Rene Maidanával, Las Vegasban.

A március harmadikán rendezett váltósúlyú meccsnek a 37 éves Mayweather 45-0-s mérleggel, 26 kiütéssel vág neki, míg harmincéves ellenfele egyenlege 35-3, 31 KO.

"Maidana olyan meggyőző teljesítményt nyújtott Broner ellen, akit sokan Floyd jövendőbeli utódjának tartottak, hogy rá esett a választás" - kommentálta Richard Schaefer, a Golden Boy Promotions igazgatója a bejelentést. "A rajongok egyre jobban megismerték a nevét, jóformán követelték ezt az összecsapást."

Az angol sajtó által tippelt Amir Khan elleni meccsről elmondta: "Khan gondot okozhatna Floydnak, mert teljesen másfajta kihívás elé állítaná, mint amihez eddig hozzászokott. Remek párosítás lenne az is, de Floyd úgy érezte, hogy Maidana többet tett az asztalra a váltósúlyú kategóriában. Ahhoz, hogy élete meccsét vívhassa, és a legnagyobb fizetését zsebelhesse be Khan, neki is bizonyítania kell, hogy komoly tényező."

Origo, Profiboksz.hu