Vágólapra másolva!
A korszakváltás elmaradt, a világ legjobb bokszolójaként számon tartott Floyd Mayweather magabiztosan győzte le Canelo Alvarezt a Las Vegasban rendezett WBC-WBA nagyváltósúlyú világbajnoki mérkőzésen.

A magyar idő szerint szombat éjszaka kezdődött meccsen Alvarez próbált támadólag fellépni, azonban ahogy a mérkőzés elején, úgy a későbbi menetekben is meddőnek bizonyultak a törekvései. A 36 évesen is tökéletes kondícióval szorítóba lépő, végig éles Mayweather probléma nélkül levédekezte 23 éves mexikói ellenfele akcióit, valamint gyors, pontos kontrákkal folyamatosan kézben tartotta az összecsapást.

A nagy reményekkel induló Alvarez az idő és a menetek múlásával sem tudott érdemben váltani, Mayweather pedig nem engedett ki, így végül magabiztosan, komolyabb holtpontok nélkül lehozta az év legjobban várt összecsapását.

Mayweather (jobbra) megőrizte veretlenségét Forrás: AFP/John Gurzinski

A pontozás csak formalitásnak tűnt, azonban CJ Ross sokak meglepetésére döntetlenre adta a mérkőzést (114-114), így mivel Dave Moretti (116-112), valamint Craig Metcalfe (117-111) is az amerikai klasszist látta jobbnak, a 45. sikerét begyűjtő Mayweather többségi döntéssel őrizte meg veretlenségét.

Profiboksz.hu