Nem kapott indulási jogot, kizárhatják a Bundesligából a magyar válogatott játékos csapatát

Vágólapra másolva!
Kizárhatják a Bundesligából a magyar válogatott kézilabdázó, Ilic Zoran csapatát, a HSV Hamburgot, amelyik nem tudta határidőre benyújtani a működése egyik legfontosabb dokumentumát.

Nem csak a focipályán, a kézilabda-csarnokban is óriási bajban van a HSV: a hamburgi klub focicsapata 2018-as kiesése óta képtelen visszajutni az élvonalba, 

míg kézilabda-csapata úgy tűnik, Bundesliga-licenc nélkül marad a következő idényre.

 A magyar válogatott átlövő, Ilic Zoran csapata nem nyújtotta be határidőre az úgynevezett gazdasági életképesség igazolását, márpedig ennek hiányában egyetlen csapat sem kaphat indulási engedélyt a legmagasabb osztályban.

kézilabda, Ilic Zoran,
Ilic Zoran (43) a magyar válogatottban is alapembernek számít
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A klub már április közepén is csak a licencadó testület jóindulatának köszönhetően maradt fenn a rostán, mégpedig azzal a feltétellel, hogy május 3-ig jelentősen csökkentik az adósságukat. 

Pedig a klub mindent megtett, részvényesektől, partnerektől és szponzoroktól valamivel több mint 4 millió eurót gyűjtöttek össze, de még ez is kevésnek bizonyult.

Sebastian Frecke, a HSV ügyvezető igazgatója ugyanakkor úgy látja, hogy ők minden feltételnek eleget tettek, és nem érti, miért szőrözik velük a liga. Szerződéseket módosítottak, kifizetéseket hoztak előrébb, új befektetőket találtak, ennél többet nem tehettek.

"Minden szerződést időben benyújtottunk a ligának. Sajnos határozott várakozásainkkal ellentétben mégis negatív visszajelzést kaptunk az engedélyező bizottságtól. Most jogi lépéseket fogunk tenni, és időben fellebbezést nyújtottunk be a feltétel megadása ellen" - jelentette ki a klubvezető.

A HSV a jelenlegi bajnokságban 30 forduló után pont a táblázat közepén, a 9. helyen áll mindössze 28 ponttal.