Vágólapra másolva!
Két Stanley Kupa-győztes játékos már biztosan ott lesz a kanadai jégkorong-válogatott keretében, amely május 7-én Budapesten is jégre lép majd.

Az észak-amerikai profiliga (NHL) alapszakaszának csütörtöki zárónapja után Jordan Binnington, a St. Louis Blues kapusa, valamint a Buffalo Sabres három hokisa, Owen Power, Bowen Byram és Dylan Cozens is jelezte, részt vesz a kanadai csapattal a csehországi elitvilágbajnokságon - írja az MTI a TSN kanadai sportcsatorna beszámolójára hivatkozva.

Owen Power is érkezik Budapestre
Fotó: Gints IVUSKANS / AFP

Binnington 2019-ben a St. Louis Blues játékosaként volt bajnok az NHL-ben, Byram pedig 2022-ben a Colorado Avalanche hokisaként emelhette magasba a sportág legnemesebb trófeáját. A 21 esztendős Power a 2021-es draft első választottja volt, ugyanebben az évben már világbajnoki címet nyert a kanadai válogatottal, amely 2022-ben csak hatodik volt a pekingi téli olimpián.

A magyar és a kanadai válogatott május 7-én az MVM Dome-ban csap össze, ez lesz a tengerentúliak utolsó felkészülési összecsapása a május 10. és 26. közöti csehországi vb előtt. A kanadaiak május 5-én Bécsben lépnek fel az osztrákok ellen.