Egyéni edzésmunkát végez a magyar válogatott ellen készülő két Fradi-játékos

Budapest, 2021. február 6.
June Andenaes, a norvég csapat játékosa (b) és a ferencvárosi Emily Bölk a női kézilabda Bajnokok Ligája 13. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Vipers Kristiansand mérkőzésen az Elek Gyula Arénában 2021. február 6-á
June Andenaes, a norvég csapat játékosa (b) és a ferencvárosi Emily Bölk a női kézilabda Bajnokok Ligája 13. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Vipers Kristiansand mérkőzésen az Elek Gyula Arénában 2021. február 6-án
Vágólapra másolva!
A Ferencváros két német kézilabdázója, Emily Bölk és Alicia Stolle a klubcsapatuknál történt koronavírusos eset miatt elővigyázatosságból egyéni edzésmunkát végez a válogatottnál, amely a jövő szerdán kezdődő spanyolországi világbajnokságra készül.

A két átlövő azért nem edzhet együtt a nemzeti csapat többi tagjával, mert hétfőn kiderült, hogy klubtársuk, Janurik Kinga koronavírusos.

"Izgatottan várjuk, hogy mi lesz velük. Minden nap tesztelik őket, eddig minden eredmény negatív" - nyilatkozta kedden Henk Groener szövetségi kapitány.

Emily Bölk (zöldben) tör kapura a Vipers Kristiansand elleni BL-meccsen Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Bölk és Stolle is átesett már betegségen és be vannak oltva, ezért a szakvezető reménykedik, hogy mindketten pályára léphetnek a péntektől vasárnapig tartó madridi felkészülési tornán Lengyelország, Szlovákia és a házigazda Spanyolország ellen.

"Még legalább két napig óvatosnak kell lennünk, és oda kell figyelnünk a távolságtartásra" - közölte Groener.

A világbajnokság E csoportjában a németek jövő csütörtökön Csehországgal, szombaton Szlovákiával, december 6-án pedig Magyarországgal találkoznak. A négyesből az első három jut a középdöntőbe.
Janurik Kinga vb-részvétele továbbra is kérdéses, és megbetegedése miatt a bajnoki címvédő Ferencváros többi magyar válogatott játékosa csak később csatlakozhat a kerethez.