Vágólapra másolva!
Szerdán 18.30 órakor következik a Fenerbahce elleni Euroliga negyeddöntő párharc második felvonása. Vendég győzelem esetén visszatér a két csapat egy mindent eldöntő csatára Sopronba, amennyiben vereséggel távozik a magyar csapat Isztambulból, véget ér számára az idei szezon a kupasorozatban.

Egy héttel ezelőtt idegesen, sok hibával kezdte a magyar csapat a soproni találkozót, így végig futnia kellett a riválisa után. Többször is volt esélyük, hogy átforduljon az állás a javukra, ám apró dolgok végül a törökök oldalára billentették a mérleg nyelvét, akik így elvették a pályaelőnyt.

Bravúr kell az újabb soproni meccshez Fotó: Mudra László - Origo

Az amúgy is esélyesebbnek tartott, sztárokkal teletűzdelt klub ezzel lépéselőnybe került, de a párharc még egyáltalán nem lefutott. A Sopron idén már többször is bizonyította, hogy képes idegenben is kiváló teljesítményre, sőt, a győzelmei felét idegenben érte el. Ehhez azonban a jó játék mellett,

egyéni extrákra is szükség lesz Isztambulban.

A magas hőfokú Szekszárd elleni bajnoki mindenesetre segített abban, hogy előre lépjenek a játék minden elemében, és közelítsünk a januári formájukhoz.

A keddi elutazás előtt Alaina Coates elmondta,

keményen dolgoznak a hibák kijavításán, és mindenképpen szeretnék kiharcolni a folytatást.

A FIBA által a forduló mérkőzésének kiválasztott találkozó élőben nyomon követhető a Youtube-on.

Az 1. mérkőzésen történt
SOPRON BASKET - FENERBAHCE SK 55-60 (13-22, 15-12, 18-17, 9-9)
Sopron, 1400 néző
Sopron Basket: Fegyverneky 4, Turner 12/3, Crvendakic 15/3, Page 2, Jovanovic 6 Cs.: Milovanovic 11, Salvadores 3, Coates -, Dubei 2
Fenerbahce SK: Sottana 18/9, Plum 11, Dabovic 6, Verameyenka 6, Vaughn 10/6 Cs.: Kizer 4, Powers 3, Cora 2, Vardarli -