Vágólapra másolva!
A jelek szerint Margo Dydek, a földkerekség legmagasabb (213 centis) kosarasnője egyetlen dolgot tartott fontosnak, Magyarország kiverését az Eb-pótselejtezőn. A Connecticut Sun WNBA-csapat centere két mérkőzésre, a soproni Magyarország-Lengyelország és az azt megelőző Finnország-Lengyelország összecsapásra kért eltávozási engedélyt amerikai munkaadóitól. Most, hogy a lengyelek bent vannak a bursai szuperselejtezőben, ahol Szlovákia és Ukrajna az ellenfél, már nem számíthatnak Dydek játékára.

"Most már maradok a Sun együttesével, a célom, hogy megnyerjük a WNBA bajnokságát. Nem azért játszom nyolc éve a ligában, hogy amikor a legjobb az esélyünk a végső győzelemre, állandóan elcsámborogjak" - nyilatkozta a WNBA-t dobásblokkolásban öt szezonon keresztül vezető, 31 éves középjátékos.

A Connecticut Sun nyerte a WNBA alapszakaszát, s a csütörtökön kezdődő playoffban a két idénnyel ezelőtti bajnokcsapattal, a Detroit Shock együttesével játszik. Eközben a törökországi Bursában megkezdődött a hármas körmérkőzés, melynek csak győztese jut be a 12-es Eb-döntőbe.

Az első összecsapáson Szlovákia 69-63-ra legyőzte Ukrajnát. Marija Sztyepanova, a Phoenix Mercury 26 éves, 202 centis orosz centere jelezte, ő - Dydekkel ellentétben - hazája rendelkezésére áll a törökországi Európa-bajnokságon. Igaz, hogy a Mercury nem jutott be a rájátszásba...

Ch. Gáll András