Vágólapra másolva!
Nem túl szívderítő nyár - felnőtt válogatottunk elbukta a Svájc elleni Eb-selejtezőt, az ifik tizenegyedikek lettek az Eb-n, a juniorok negyedikek a vb-n - után vág neki a 2001/2002-es szezonnak a férfikézilabda NB I mezőnye.

Ahogy tavaly, idén is rájátszásos formában zajlik majd a küzdelem, az alapszakasz után felső és alsó hatosra oszlik a tizenkét csapat. Abban sincs változás, hogy a dobogó három foka már most foglalt, csupán az a kérdés, a Fotex, a Dunaferr és a Szeged milyen sorrendben áll fel rá.

A címvédő veszprémiek tavalyhoz képest tovább erősödtek, hiszen az új szerzemények közül a magyar származású, épp honosítandó Sterbik Árpád remek kapus, a horvát Mirza Dzomba kiváló szélső, és a Dunaferrből igazolt beállósnak, Gál Gyulának is megvannak az erényei.

Az első számú üldözőként nyilvántartott Dunaferr sem gyengült, mert bár a kubai kapus, Hernandez távozása komoly vérveszteség, Szathmári János feltehetően óriási bizonyítási vággyal érkezett a helyére Veszprémből, ráadásul visszatért Németországból a válogatott átlövő, Décsi Gábor is. A Pick-Szeged visszafogadta két egykori, a Fotexet megjárt játékosát, a beállós Mezei Richárdot és a jobbszélső Oszlánczi Andrást, és az ezüstérmet nyugodtan célba veheti. A bronzzal nem is kell ezt tennie, az a legrosszabb esetben is megvan.

Amilyen könnyű eltalálni az első hármat, olyan nehéz a másodikat, tehát a felsőházba még beférő negyedik, ötödik és hatodik helyezettet. Erre nem is teszünk kísérletet, mert valószínűleg a napi formáktól függ majd, hogy az Elektromos, a Százhalombatta, a Győr és a Cegléd négyeséből ki folytatja fenn és lenn. Az ellenben megtippelhető, hogy a két baranyai gárda, a Pécs és a Komló gyengült, de hogy a Csömör - Magyarország egyetlen nem városi, hanem községi NB I-es csapata labdajátékban -, a Szegedről erősített Orosháza és a Rév TKSC milyen meglepetéseket tartogat, az megfejthetetlen.

A fentiekből következően a rájátszás akkor lenne igazán izgalmas, ha fent hárman, lent kilencen vetélkednének. És akkor vidám, ha a válogatott túljutna a világbajnoki előselejtezőn.

Korábban: