Felrobbant egy trafik Düsseldorfban, több ember meghalt

Vágólapra másolva!
A szerdáról csütörtökre virradó éjszaka felrobbant Düsseldorfban egy trafik. Három ember meghalt, legalább 16-an megsérültek, közülük ketten életveszélyben vannak.
Vágólapra másolva!

Csütörtök hajnalban telefonos bejelentésre reagálva érkezett ki a düsseldorfi tűzoltóság az égő trafik területére. A telefonálók elmondása szerint éjjel 2 óra 25 perc körül robbanás történt a Lichtstraßén - számolt be a Die Welt.

Amikor az első mentőegységek megérkeztek a helyszínre, egy lakóházban lévő, égő trafikot találtak. A lángok már az első emeletre is átterjedtek, és a lakótömb bejárati ajtaja is a tűz martalékává vált

 - jelentette a helyi tűzoltóság.

A Tagesschau szerint több lakó kiabált segítségért az erkélyekről, amelyek közül néhányat már sűrű füst borított. A lakókat három forgó létra segítségével mentették ki. Az égő épületbe pedig légzőkészüléket viselő több rohamosztag hatolt be.

A házat kiürítették, azonban odabent a tűzoltók három holttestet találtak

 - mondta Stefan Böle tűzoltósági szóvivő.

A tűzoltóknak a ház előtt keletkezett tüzet is el kellett oltaniuk. Több autó is lángra kapott. A robbanás során a többsávos út túloldalán egy házba is becsapódtak a törmelékek. Mintegy száz tűzoltó egészen reggelig oltotta a tüzet.

A tűz okát egyelőre vizsgálják - írja a Bild.