Hős kisfiú mentette meg szülei életét a tornádó sújtotta Oklahomában

Vágólapra másolva!
Sötétben, törmelékek és leszakadt villanyvezetékek között futott másfél kilométert tíz perc alatt egy kilencéves oklahomai kisfiú, hogy súlyosan sérült szüleinek segítséget hívjon.
Vágólapra másolva!

Tornádó pusztított a hét elején Oklahomában, a vihar elől rengetegen próbáltak mielőbb menedéket keresni. Közöttük volt Wayne Baker a feleségével és kilencéves kisfiával. Nem volt szerencséjük, a tornádó elérte őket és a teherautójukat fáknak dobta. A házaspár súlyos, többszörös töréseket szenvedett, a gyerek azonban megúszta sérülések nélkül, és kimászott a teherautóból.  

Mielőtt segítségért rohant volna, még azt mondta a szüleinek: "Anya, apa, kérlek ne haljatok meg, visszajövök!"

A kilencéves Branson ezután futott, ahogy bírt, gyakorlatilag sötétben, mert csak a villámlások világították meg az utat, leszakadt villanyvezetékek, törmelékek között. Egy mérföldet, azaz több mint másfél kilométert tett meg így, míg tíz perc után egy szomszédjuk házáig ért, akiknek szólni tudott - mondta utóbb a nagybátyja a CBS Newsnak.

Wayne Baker és felesége Lindy, súlyosan megsérültek, a férfinak a háta, nyaka, szegycsontja, bordái és a karja tört, feleségének a háta, nyaka, állkapcsa és a bordái törtek, tüdeje kilyukadt. 

Mindketten az Oklahomai Egyetem Medical Center intenzív osztályára kerültek. A család és a barátok több mint tízezer dollárt gyűjtöttek össze, hogy segítsenek a család felépülésében.