Példátlan, félelmetes üzenetet küldött Oroszország a Nyugatnak

Ukrajna, orosz-ukrán háború, háború, oroszukránháború, 2024.04.30.
A háború egyre inkább eszkalálódik.
Fotó: AFP/Genya Savilov
Vágólapra másolva!
A svájci csúcstalálkozó szervezői „kirívó ostobaságokkal” vannak elfoglalva, anélkül, hogy a status quo megváltoztatására lenne reális kilátás. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter ezt a Kül- és Védelmi Tanács (CFDP) XXXII. Közgyűlésének ülésén jelentette ki.
Vágólapra másolva!

Egyszerűen csodálkozva figyeljük az erőfeszítéseket. Felnőtt emberek ostobaságokat csinálnak és olyan dolgokkal próbálkoznak, amelyeknek nincs eredménye. Olyan, mintha a csúcstalálkozó feladata nem a béke elérése lenne, hanem kizárólag az, hogy minél több országot állítsunk fel Oroszország ellen, majd próbáljunk meg további ellenséges lépéseket tenni

– mondta a miniszter.

lavrov
Lavrov
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Lavrov azt is megjegyezte, hogy a nagy hatótávolságú nyugati fegyverek Ukrajnának történő szállításának növelése pontosan azt az üzenetet hordozza, hogy Oroszország „rendezze a dolgokat a harctéren”, és nem diplomáciai módszerekkel.

Korábban Lavrov azt mondta, hogy a Washington vezette Nyugat nem adja fel azt a célt, amelyet doktrinális szinten hirdetett, hogy stratégiai vereséget mérjen Oroszországra, beleértve a katonai vereséget is - írta a Lenta.

Korábban arról is írtunk, hogy Amerika szerint csak atomfegyverek segítségével lehet befolyásolni Ukrajna helyzetét a háborúban. Vlagyimir Putyin orosz elnök világossá tette, hogy nem akar ilyen szintű eszkalációt, de figyelmeztetett, hogy Moszkva válaszolni fog egy ilyen lépés esetén.

Russian bombardment in Kharkiv kills 3 and wounds 28, smoke rises over the city
A háború pusztítása
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Az orosz vezérkar május 6-án az elnök utasítására megkezdte a felkészülést a közeljövőben tartandó gyakorlatokra, amelyeken a nem stratégiai nukleáris fegyverek előkészítését és alkalmazását tesztelik. Az orosz külügyminisztérium szerint a manőverek a nyugati tisztviselők közelmúltbeli harcias nyilatkozatai és a NATO destabilizáló fellépései miatt történnek.

A súlyos háborús pszichózisban szenvedő Nyugat napról napra a világháború rémével fenyeget. Ukrajna támogatását az USA Európára testálta át, a magát védtelennek tartott öreg kontinens pedig olyan kétségbeesett lépéseket fontolgat, mint a közös európai atomfegyver vagy éppen a nemzeti sorkatonaság újbóli bevezetése.

Kapcsolódó cikkek: