Horror az autópályán, elszabadult rakomány ölt meg két embert Texasban

Vágólapra másolva!
Meghalt két ember Texasban szombaton, miután leesett egy utánfutóról annak 150 tonnás rakománya. A balesetben egy harmadik ember súlyosan megsérült.
Vágólapra másolva!

Nyomoznak a texasi hatóságok, miután két ember meghalt, egy pedig súlyosan megsebesült szombaton egy szerencsétlenségben. 

A baleset során egy túlméretezett berendezés leszakadt egy utánfutóról, és egy jármű tetején landolt, maga alá szorítva azt és az utasait

- számolt be róla a Fox News.

Nem sokkal 12 óra előtt arról értesítették a mentőket, hogy ütközés történt, a rakomány 150 tonna súlyú volt.

Az autóban hárman utaztak, ketten azonnal meghaltak, a harmadik embert súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Négy óráig tartott, mire őt kiszabadították a járműből.

Az áldozatok kilétét nem hozták nyilvánosságra, nyomoznak az ügyben. 

Márciusban egy lett országúton egy teherautó túl nagy sebességgel próbált bevenni egy kanyart, emiatt a pótkocsija felborult. A rakományként szállított farönkök valósággal felnyársalták a kamerás járművet, de szerencsére senki nem sérült meg.

Nemrég előkerült egy megdöbbentő, a 3-as főúton készült videó, amin az látható, ahogy egy autó megfelelő rögzítés nélkül, szó szerint maga után vonszolja a rakományát. A Magyar Közút szerint a felelőtlen sofőr a burkolatban nem tett kárt.

Egy korábbi cikkünkben összefoglaltuk a rakományszállítás szabályait az autósokra nézve.

Legyen szó akár nyaralásról, költözésről, alkalmi vásárlásról, autóstársaink minden esetben rendkívül kreatív módon oldják meg a túlméretezett lakberendezési tárgyak, strandkellékek vagy éppen az új matrac szállítását

– fejtette ki dr. Gombolai Éva.

Rakomány szállítása esetén ezért az első és legfontosabb szabály az, hogy még fokozottabban legyünk figyelemmel az útviszonyokra, hiszen szállítás közben a jármű terheltsége, egyensúlyi viszonyai lényegesen megváltozhatnak az út vonalvezetésétől, az útburkolat minőségétől és állapotától függően.

Fontos tudni, hogy járművet megterhelni olyan mértékig szabad, hogy össztömege a megengedett legnagyobb össztömeget ne haladja meg.

Olyan gépjárművön, amelynek teherbírását csak a szállítható személyek számával határozták meg, személyenként 10 kilogramm rakomány is szállítható. Ha az ilyen járművel a megengedettnél kevesebb személyt szállítanak, a rakomány súlya annyiszor 68 kilogrammal növelhető, amennyivel a szállított személyek száma a szállítható személyek számánál kevesebb.