Kigyulladt egy lakóház, meghalt egy ember

mentőautó, illusztráció,
Fotó: Shutterstock/Jose HERNANDEZ Camera 51
Vágólapra másolva!
Kigyulladt egy lakóház Szolnokon csütörtökön, kora délután. A romos épülethez három járművel vonultak ki a tűzoltók. A hatvan négyzetméteres ház teljes terjedelmében égett, annak tetőszerkezete is lángolt, később be is omlott. A tűzoltók egy órán keresztül oltották a tüzet, a munkálatok közben egy hatvanas éveiben járó férfi összeégett holttestét találták meg.
Vágólapra másolva!

Szolnokon kigyulladt egy lakóház, a bejelentés csütörtökön, kora délután érkezett a katasztrófavédelemhez

 - tájékoztatott az MTI. 

A romos családi házhoz három járművel vonultak a tűzoltók. A hatvan négyzetméteres épület teljes terjedelmében égett, annak tetőszerkezete is lángolt, később be is omlott. 

A telken tárolt lomok háromszáz négyzetméteren égtek, a tűz még a szomszéd telekre is átterjedt. Az egy órán át tartó oltási munkálatok közben a tűzoltók egy hatvanas éveiben járó férfi összeégett holttestét találták meg.

A katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indít a tűz keletkezési okának feltárása érdekében.

Nemrég hatalmas tűzvész pusztított egy angliai ipari parkban. Az óriási füstfelhőt kilométerekről is látni lehetett, a tűzoltók evakuálták a környéket. Pár napja egy bradfordi házban is tűz ütött ki. Egy édesanyának és három gyerekének sikerült megmenekülnie, ám egy negyedik gyerek, egy tíz éves kislány a tűzben meghalt. Május 3-án Veszprémben, a Jutasi út egyik tízemeletes társasházában keletkezett tűz, a lépcsőházat kiürítették. Ugyanazon a napon kigyulladt egy berlini fegyvergyár is.