Végzetes balesetet okozot egy bedrogozott sofőr Kecskemétnél

rendőrségi sziréna, forrás: pixabay.com
A kép illusztráció!
Vágólapra másolva!
A sofőr röviddel vezetés előtt kábítószerezett, és túllépte a megengedett sebességhatárt. Emiatt egy kanyarban átsodródott a szemközti sávba, és összeütközött egy másik kocsival, melynek sofőrje súlyos, maradandó fogyatékossággal járó sérülést szenvedett. A férfi emiatt börtönbe kerülhet.
Vágólapra másolva!

A Kiskunfélegyháza melletti faluban élő férfi 2022. június 1-én este kocsival indult el Kecskemétről. Röviddel előtte „kristály” nevű új pszichoaktív anyagot fogyasztott.

A férfi  megengedett 90 helyett, közel 100-zal ment, és 

bódultsága miatt átsodródott a bal oldali sávba, majd összeütközött egy másik sofőrrel aki szabályosan, a sebességhatárt betartva vezetett.

 A két kocsi az ütközést követően az úttesten keresztbe, egymással szemben állt meg.

A balesetben a vétlen férfi  maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a férfival szemben bódult vezetés miatt emelt vádat, és börtönbüntetés, illetve vezetéstől eltiltás kiszabását javasolta vele szemben. Az ügyben a kecskeméti bíróság dönt.

Százhalombattán egy részegen  vezetett egy fiatal aki lesodródott az útról, ás árokba csapódott. A baleset során a vele utazó gyerek maradandó sérüléseket szenvedett. Egy idős asszony pedig egész hátralévő életére lebénult Komádiban, miután egy figyelmetlen sofőr elgázolta. Hajdúsámsonnál egy férfi többszörösen túllépte a sebességhatárt, aminem az lett a vége, hogy átsodródott a szomszéd sávba, ütközött egy szembe jövő autóval. A vétlen sofőr súlyos, csonttöréssel járó sérüléseket és maradandó szemsérülést szenvedett. Egy részeg nyugdíjas két biciklist sodort el Tahitótfalun, melyek közül egyikük farokcsont törése ficammal gyógyult, ami maradandó sérülésnek számít.

Nemrég pedig Téglásról Bököny felé tartott egy férfi kocsival, aki magával vitte ismerősét is. Útközben meg akart előzni egy másik sofőrt, azonban olyan részeg volt, hogy lesodródott az útról, árokba borult és nekiütközött két fának: a kocsi kigyulladt, teljesen kiégett, a férfi és ismerőse pedig maradandó sérüléseket szenvedtek.

Szintén egész életére lebénult az a biciklis, akit egy figyelmetlen sofőr gázolt el Ácson. Mint kiderült: a kiszóródott aprópénzt próbálta összeszedni, ezért a vezetésre csak fél szemmel figyelt. Hasonlóképpen járt egy másik biciklis Bánknál, akit egy gyorshajtó sofőr ütött el, miközben vezetés során kisodródott az útról. A nő életveszélyesen megsérült, több csontja is tört, és sérülései miatt soha többé nem élhet teljes életet.