Menczer Tamás: A NATO-főtitkár nyilatkozata arra utal, hogy ez már világháborús készülődés - videó

Jens Stoltenberg, JensStoltenberg, a NATO főtitkára
NATO Secretary General Jens Stoltenberg (C) addresses Ukrainian lawmakers at the parliament during his visit to Ukraine amid the Russian invasion in Kyiv on April 29, 2024. ANDRII NESTERENKO / AFP
Fotó: AFP/Andrii Nesterenko
Vágólapra másolva!
A NATO főtitkára szerint minden fegyverünket Ukrajnának kell adni – mondta Menczer Tamás.
Vágólapra másolva!

Menczer Tamás az Országgyűlésben felidézte, hogy tíz évvel ezelőtt kezdődött a veszélyek korszaka, amikor más vallású, kultúrájú emberek milliói indultak Európa felé, aztán megjelent a világjárvány, majd kitört a szomszédban, Ukrajnában a pusztító háború. Most azt látni, hogy a NATO óriási lépésekkel megy a háborúba; tegnap Jens Stoltenberg NATO-főtitkár kiadta a parancsot: minden fegyvert Ukrajnának - mondta.

Ráadásul a lengyel és a francia elnök elkezdett atomfegyverekről beszélni - figyelmeztetett, hozzáfűzve: amit a szomszédban látni, az nemcsak háborús, hanem világháborús, atomháborús készülődés. Mindehhez "megkaptuk a nyakunkba" a háborúpárti "dollárbaloldalt" és a háborúpárti Brüsszelt is - fogalmazott. Felidézte azt is, hogy Magyarország húsz évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. Jelezte azonban: az akkori megállapodás arról szólt, hogy a tagállamok egymás tiszteletére alapozva építik Európa békéjét és jólétét, ehhez képest Brüsszelben a magyarokat nem tisztelik, támogatják viszont a háborút és a migrációt.

Komoly változásra van szükség

Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának államtitkára emlékeztetett arra, hogy az uniós csatlakozást megelőző népszavazáson a magyarok 83 százaléka nyilvánította ki támogatását. Húsz évvel csatlakozásunk után sem az a kérdés, hogy Európa része kívánunk-e maradni, hanem az, hogy Európa önmaga akar-e maradni - hangsúlyozta. Hozzátette: olyan Európát akarunk, amely nem megy felelőtlenül háborúba, nem enged be milliószám bevándorlókat és hisz a nemzetállamok erejében. Európában komoly változásra van szükség - állapította meg, hangsúlyozva: június 9-én le kell váltani a háborúpárti és korrupt brüsszeli bürokratákat, és le kell váltani a háborúpárti "dollárbaloldalt" is.