Vágólapra másolva!
A Red Bull csapatvezetője, Christian Horner elmondta, hogy a csapat mindenki felett áll, így Max Verstappen helye is csak addig biztosított, amíg az összeegyeztethető az alakulat érdekeivel.

Kettészakadt a Red Bull, senki nem állhat a csapat felett

A Horner-botrány számos fordulatot hozott már, hiszen a csapatfőnököt tisztázták a vádak alól, Marko és Jos Verstappen pedig meggyanúsításra került a szivárogtatások miatt. Úgy látszik, hogy míg Horner mögött a thaiföldi befektetők, addig Helmut Marko mögött a Red Bull számára rendkívül fontos Verstappenék sorakoztak fel - írja a Motorsport.

Max Verstappen, Christian Horner
Egyre több hír szól Max Verstappen távozásáról 
Fotó: AFP

„Nagyon jó a kapcsolatunk vele, és meghallgatjuk, amit Max mondani akar” – jelentette ki Horner a RacingNews365.com közlése alapján. „De a csapat mindig a Red Bull számára megfelelő döntéseket hozza meg, legyen szó stratégiai döntésről, legyen szó versenyekről. Vagy akár legyen szó a jövőre vonatkozó döntésről, legyen szó motorválasztásról, szponzorválasztásról” – folytatta a felsorolást a csapatfőnök. 

„Mindig azt fogjuk tenni, ami a csapat számára a legjobb.”

Helmut Marko ráadásul a Red Bull osztrák vezetését is maga mögött tudhatja, amit jelzett is Szaúd-Arábiában, ahova a bikások ügyvezető igazgatója, Oliver Mintzlaff oldalán érkezett meg. Horner az interjúban igyekezett tisztázni, hogy mi a főtanácsadó szerepe a Red Bullnál. A csapatfőnök szerint mindenkinek megvan a maga szerepe, bármi is legyen az.

Ez a csapat hihetetlenül sikeres, és hosszú időn keresztül óriási stabilitással rendelkezett, és ez volt a sikerünk egyik kulcsa 

– tért rá a jelenlegi helyzetükre Horner. - Helmut a Red Bull tanácsadója, és természetesen a fiatal pilóták programja is egyértelműen az ő irányítása alatt áll.”

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.