Vágólapra másolva!
A Red Bull háromszoros világbajnok pilótája, Max Verstappen először szólalt meg apja, Jos Verstappen megosztó megszólalásait követően a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj médianapján. A holland sztár kiállt az apja mellett, így eldőlt, melyik oldalon áll a Christian Horner-botrányban.

Max Verstappen: Furcsa lenne, ha apámmal ellentétes oldalon lennék

A Forma-1 mezőnye már áttette székhelyét Szaúd-Arábiába, szerdán le is zajlott a médianap, melynek fő témája nem is lehetett más, mint a Red Bull körüli bonyodalmak. Mint ismert, Max Verstappen apja, Jos Verstappen töbször nyíltan kritizálta a zaklatással vádolt Christian Horner csapatfőnököt.

Christian Horner, Max Verstappen, F1
Max Verstappen kiáll az apja mellett a Horner-botrányban 
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

Az állításokról természetesen fiát is megkérdezték, mit gondol - írja a Vezess. A háromszoros bajnok indirekt módon, de állást is foglalt apja mellett.

"Én, az apám és Raymond [Vermeulen, a pilóta menedzsere] összetartunk. Ez mindig így lesz. Részemről nem számít, hogy melyik oldalon állok, de 

furcsa lenne, ha apámmal ellentétes oldalon lennék” – fogalmazott. - Apám nem hazudik, az biztos. Ahogy ismerem, mindig is kimondta, amit gondolt.

Én nem vagyok olyan, aki mindenről szeret beszélni. Csak a vezetésre akarok fókuszálni. Beszélhetnénk végre a remek autónk teljesítményéről, de úgy tűnik, hogy ezt sajnos senki sem emlegette igazán az elmúlt napokban” – mondta a Red Bull versenyzője.

A holland címvédő jelezte, szeretné kitölteni 2028-ig szóló szerződését a Red Bullnál, ugyanakkor bármi megtörténhet.

Senki nem gondolta volna azt sem, hogy Lewis a Ferrarihoz igazol. Általánosságban sem tudjuk előre pontosan, hogy mi fog történni az életben, vagy azt, hogy hogyan befolyásolnak különböző események, amelyek körülötted történnek.

 Így aztán soha nem mondhatod százszázalékos biztonsággal, hogy így, vagy úgy lesz valami a jövőben. De egyelőre remekül érzem magam és boldog vagyok ennél a csapatnál, a teljesítményünk pedig a helyén van, úgyhogy nincs okom arra, hogy elmenjek innen" - fogalmazott az idénynyitó szahíri futamon rajt-cél győzelmet arató Verstappen.