Vágólapra másolva!
A Red Bullnál hatalmas botrány robbant ki a szezon előtt Christian Horner csapatfőnök körül. Az osztrák istálló 80 éves tanácsadója, Helmut Marko szűkszavúan, de határozottan nyilatkozott az ügyről.

A Red Bull főnöke ellen házon belül indult vizsgálat helytelen viselkedés miatt, majd pénteken egy több mint nyolcórás meghallgatásra került sor, ám újabb bejelentés nem hangozott el a brit szakember jövőjét illetően. Az osztrák istálló utolsóként mutatja be 2024-es autóját csütörtökön, és az biztos, hogy Helmut Marko ott lesz az eseményen, azonban Christian Horner körül továbbra is vannak kérdőjelek.

Helmut Marko: Leverjük a lázadást

A csapat 80 éves tanácsadója először szólalt meg a kollégáját érintő botrányról, amelyről szűkszavúan, ugyanakkor határozottan beszélt.

Christian Horner, Max Verstappen, Helmut Marko
Christian Horner, Max Verstappen és Helmut Marko, a Red Bull sikerkovácsai
Fotó: AFP (Photo by Ben Stansall / AFP)

Nem mondhatok semmit arról, hogy ott lesz-e, se semmi mást ebben a témában. Amíg a vizsgálat tart és nincs eredménye, nem fognak belőlem semmit sem kiszedni. Az ügy folyamatban van, remélem, hamarosan leverjük a lázadást"

- idézte a motorsport.com Marko szavait, amiből arra lehet következtetni, hogy a csapatfőnök körüli botrány elcsitulhat és Horner újra munkába állhat a Red Bullnál.

Horner ügye ugyanakkor alaposan elhúzódhat, és nem biztos, hogy a szezon első versenye, a Bahreini Nagydíj előtt megoldódik. Marko szerint a csapatuk mindezek ellenére felkészült az idényre, Max Verstappenék készen állnak az újabb sikerekre. 

"Szerencsére az autó elkészült, jól felkészültünk a rajtra"

- tette hozzá Marko.