Vágólapra másolva!
A Mercedes brit pilótája, Lewis Hamilton elismerte, hogy furcsa érzései vannak a Mercedestől való közelgő távozása miatt, és fájó számára az elmúlt évek sikertelensége, ám továbbra is a nyolcadik világbajnoki cím megszerzése a célja.

Lewis Hamilton februárban sokakat megdöbbentett azzal, hogy bejelentette, a 2024-es versenyszezon után a Ferrarihoz igazol. A hétszeres világbajnok 2013 után, azaz tizenkét idényt követően hagyja el a Mercedest, amellyel 2014 és 2020 között egyetlen megszakítással összesen hat világbajnoki címet nyert. A 38 éves brit Forma-1-es pilóta álmát gyermekkori álmát váltja valóra azzal, hogy átül a Ferrariba.

Forma-1, Kínai Nagydíj 2024, Mercedes, Lewis Hamilton
Lewis Hamilton célja továbbra is a nyolcadik bajnoki cím megszerzése
Fotó: AFP

A bejelentés óta Hamilton kikerült a Mercedes csapattalálkozóiról, már nincs hozzáférése a frissítésekről és új fejlesztésekről szóló információkhoz, hogy ne tudja magával vinni ezeket a maranellói csapathoz.

Hamilton a hétvége előtt a CBS-nek elismerte, a távozásának bejelentése után nagyon szerette volna, hogy sikeres évvel búcsúzhasson a Mercedestől, és bosszantja, hogy ez egyelőre nem teljesül. Ugyanakkor a 39 éves sztárpilóta leszögezte, hogy nem távozása hátterében nem az áll, hogy boldogtalan lenne.

Számomra ez az egész utazás nagyon érzelmes volt. Egyszerűen azért, mert annyira szeretem ezt a csapatot. Nem azért távozom, mert boldogtalan vagyok. Nem kapcsolati problémák miatt megyek el. A Mercedes tizenhárom éves korom óta támogatott. Szeretem a márkát és az embereiket. Jóban-rosszban velem voltak, ez most határozottan egy furcsa átmenet"

 – mondta a CBS-nek a hétszeres világbajnok.

Hamilton továbbra is a nyolcadik vb-címre hajt

Hamilton legutóbb 2021-ben, a Szaúdi Nagydíjon nyert utoljára futamot. Vagyis a 2022-es és a 2023-as idényt is győzelem nélkül zárta. Az utolsó sikere óta eltelt 51 verseny alatt Max Verstappen három világbajnoki címet és 39 futamot nyert. Hamilton elismerte, hogy miután a Red Bullal szemben hátrányba került a Mercedes, változtatott a felfogásán, de leszögezte, hogy továbbra is eltökélt szándéka, hogy visszavezesse a Mercedest a helyes irányba, s megszerezze a nyolcadik bajnoki címét.

"Nehéz volt, természetesen. A győzelmekért élünk, és amikor nem nyersz, akkor változtatni kell a nézőponton. Onnantól csak a fejlődés, a felzárkózás számít, hogy összefogjunk és megnézzük, hogyan javulhatnánk, hogyan térhetnénk vissza a vágyott szintre. És ez mindenkit összehoz. Valójában nagyon élvezem ezt az élményt, de a harmadik évben azért már visszatérhetnénk oda, ahová tartozunk…" – jegyezte meg mosolyogva a brit klasszis.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.