Vágólapra másolva!
Az Aston Martin kétszeres világbajnok versenyzője, Fernando Alonso komoly szóbeli háborút folytat mostanság az FIA-val, mivel többször is úgy érezte, hogy indokolatlanul és igazságtalanul szabtak ki rá büntetést. Ez a téma pedig Imolában is előkerült, na meg persze a verseny miatt sem volt túlságosan boldog.

Alonso korábban egészen odáig ment a kritikája terén, hogy kijelentette, szerinte azért büntetik őt gyakrabban, mert spanyol, és érzése szerint a nemzetiségnek igenis köze van ahhoz, a bírák milyen szankciót szabnak ki az egyes pilótákra.

F1 Emilia-Romagna Grand Prix 2024, Fernando Alonso
Fernando Alonso nem volt boldog
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

Erről aztán később Mohammed bin Szulajm FIA-elnökkel is egyeztetett, és a megbeszélés állítólag jól sikerült, de Alonso a mostani hétvége kezdetén ismét kihangsúlyozta, hogy szerinte tenni kell valamit, mert nem ő az egyetlen versenyző, aki elégedetlen a helyzettel - írja a Motorsport.

Alonso továbbra sem elégedett az FIA-val, Imolában unalmas versenyt futott

„Igyekszünk egyre több mindent megvitatni a versenyzőkkel, az FIA-val, a bírákkal, legyen szó mondjuk a jövőbeli szabályokról, vezetési irányelvekről, mivel úgy véljük, a büntetések ismételten kissé következetlenek voltak. Persze ez mindig így van. Egy esetnél az egyik fél ezt, a másik fél azt fogja gondolni. Ilyen a sportunk” – fejtegette Alonso.

Hozzátette, az utóbbi két-három évben azonban volt néhány incidens, ahol mindkét fél gondolt valamit, a döntéshozók viszont másképp látták, ami fura.

"Ezen tehát dolgoznunk kell, és örültem, amikor nemrég azt olvastam egy cikkben, hogy Checo [Sergio Perez] és Logan [Sargeant] is furcsának talált bizonyos büntetéseket, tehát nem én vagyok az egyetlen.”

Alonso szerint pedig nagyobb összefogásra van szükség, mert miközben a szezont a „hagyjuk őket versenyezni” elvvel indították, addig mostanra a pilóták összezavarodtak annak kapcsán, hogy mit lehet és mit nem. Elmondta a spanyol, hogy igyekeznek mindig keményen, de ütközés nélkül versenyezni. Mindenki láthatja ugyanis, mennyire érzékenyek ezek az autók. A legutolsó dolog, amit akarnak, az az ütközés.

„Muszáj egyszerűsíteni a helyzeten. Mindenki próbál javulni, tanulni a hibákból. Még az időmérőn sem egyszerű, mert amikor kihajtasz a garázsból, feltorlódnak az autók a bokszutca végén. Igazából pénzfeldobás, hogy lesz-e időd teljesíteni a köröd, így sokszor másokra vagy utalva, ami újdonság. Ezek olyan dolgok, amelyekről beszélnünk kell, hogy miként tudnánk rajtuk javítani. Össze kell azonban fognunk, és mindenki, vagyis az FIA, a csapatok és a pilóták részvételével kell ezt megvitatnunk. Fontos az egység, mert sokszor előfordul, hogy mi pilóták sem értünk egyet. A csapatok is gyakran ellentmondanak egymásnak, szóval ez a legnagyobb nehézség, amelyet remélhetőleg tudunk majd kezelni” – mondta zárásként az Aston veteránja.

Ami az imolai versenyt illeti, arról is megvolt a véleménye. Nem is csoda, mivel Fernando Alonso a boxutcából rajtolt, szinte végig a mezőny végén volt, és végül csak a 19. helyen, utolsóként ért célba. Elmondta, hogy igazán frusztráló hétvége volt szánára, mert nagyjából előre tudta, mi fog történni a versenyen.

"Reménykedsz a biztonsági autóban, a piros zászlókban vagy valamiben, ami megkeverheti a versenyt. Ez volt minden idők legunalmasabb versenye” - mondta Alonso.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.