Vágólapra másolva!
Az Alpine pilótája, Esteban Ocon egy interjúban a karrierje mélypontjáról beszélt. A francia versenyző 2019-ben csupán a Mercedes tartalékpilótája volt, és nagyon megviselte, amiért nem lehetett ott a futamokon.

A most 27 éves versenyző 2019-ben kénytelen volt elvállalni a Mercedes tartalékversenyzői szerepét, majd a melbourne-i szezonnyitón kellett szembesülnie a keserű valósággal. "Az első versenyen arról beszélgettem a Mercedesnél, hogy mikor fogom tesztelni az autót. Ezt mondták, hogy ó igen, három vagy négy hónap múlva tesztelhetsz majd" - idézte fel az Alpine versenyzője az öt évvel ezelőtt történteket.

"Aztán visszaültem az autóba a parkolóban, és zokogtam.

De szerencsére megtaláltuk a megoldást a visszatérésre. Azt hiszem, az volt a legmélyebb pillanat. Ausztrália, 2019" - tette hozzá Ocon, aki tartalékként megpróbált hozzájárulni a sikerekhez, azonban nagyon fájt neki, hogy nem lehetett ott a pályán a futamokon.

Esteban Ocon
Esteban Ocon számára nehéz volt a 2019-es év
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

"Arra gondoltam, hogy mi lenne, ha a versenyeken is én vezetném azt az autót? Annyira domináns, annyira gyors. 

Elég kemény volt, hogy nem lehettem ott a pályán" -

vallotta be a francia versenyző.

A megpróbáltatásokat jelentő 2019-es évre ma már tanulópénzként tekint Ocon, aki az egyévnyi távollét után visszatért és azóta még jobban szereti a sportágat.

"Amikor 2020-ban visszatértem, azt mondtam, hogy oké, most már soha többé nem tűnik el a mosoly az arcomról, amikor F1-es autót vezetek. Szóval ezért vagyok mindig boldog" - idézte a formula.hu az Alpine pilótájának szavait.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.