Vágólapra másolva!
Az idei szezonban talán már nem fognak arra panaszkodni a versenyzők, hogy túl lassú a megszakítások idején beküldött autó. Az Aston Martin Vantage átalakított verziójától szem nem marad szárazon.

Hiába volt lenyűgöző megjelenésű, és fantasztikus technikai adottságokkal felruházott a Mercedes AMG-GT Black Series, a Forma-1 versenyzői a tavalyi szezonban is többször panaszkodtak, hogy túl lassú a biztonsági autó. Az idény nyitó Bahreini Nagydíjon már nem is a német sportautó, hanem egy angol csoda vezette fel a mezőnyt: egy Aston Martin Vantage.

Az új biztonsági autó az utcai Vantage egy módosított változata: a 4 literes, V8-as ikerturbós motorral ellátott gépszörny maximális teljesítménye 665 lóerő, a végsebessége pedig 325 km/h, ami már nem sokkal marad el az F1-es autók tempójától. Bár az biztos, hogy a mezőny leggyengébb autója is még mindig sokkal jobban gyorsul, mint a gyönyörű Gran Prix zöld Aston Martin.

A biztonsági autóban speciális ülések vannak, hogy Bernd Mayländer minél kellemesebb pozícióban végezhesse a munkáját, a beltér pedig tele van pakolva monitorokkal, amelyeken a német sofőr láthatja a köridőket, a versenyzők pozícióját, valamint a hátsó kamera képét.