Vágólapra másolva!
Carlos Sainz, a Ferrari spanyol pilótája fölényes győzelmet aratott az Ausztrál Nagydíjon, mindezt úgy, hogy két héttel ezelőtt vakbélműtét miatt ki kellett hagynia a dzsiddai Szaúd-Arábiai Nagydíjat. A spanyol Forma-1-es pilóta úgy érzi, a vasárnapi győzelme növelte az esélyeit arra, hogy a következő szezonra új csapatot találjon magának.

Sainz pályafutása harmadik futamgyőzelmét aratta a melbourne-i Albert Parkban, 2,366 másodperccel előzte meg ferraris csapattársát, a monacói Charles Leclerc-t.

A spanyol eddig remekül bebizonyította, hogy valódi csapatjátékos, hiszen remekül beleállt a munkába azt követően, hogy a szezon kezdete lőtt megtudta, hogy a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton az idény végén érkezik a Ferrarihoz, neki pedig távoznia kell.

A spanyol Carlos Sainz remek győzelmet artott
Fotó: AFP

Sainzot az Ausztrál Nagydíj után arról kérdezték, hogy győzelme vajon segít-e neki ülést találni a következő szezonra.

Nem tudom. De az biztos, hogy nem árt. De még mindig munka nélkül vagyok a jövő évre. Szóval azt hiszem, ez segíteni fog

– idézi a RacingNews365 a spanyol pilótát. 

Miután kiderült, hogy Sainznak távozni kell a Ferraritól, a spanyol pilótát több csapattal is szóba hozták, köztük a Mercedesszel is ahonnan Lewis Hamilton távozik a szezon végén.

„Azt hiszem, mindenki tudja, hogy mire vagyok képes. Én magamért versenyzek” – mondta Sainz arra utalva, hogy senkinek sem kell már bizonyítania. 

Azért versenyzek, hogy folyamatosan bizonyítsam magamnak, hogy képes vagyok nyerni, amikor csak versenyképes autót kapok, és amikor csak lehetőségem van a győzelemre. Nem azért versenyzek, hogy a csapatfőnököknek vagy az embereknek bizonyítsam az értékemet.

 Ez az a mentalitás és az a hozzáállás, ami nekem van, és ami az év hátralévő részében is megmarad” – tette hozzá a Ferrari spanyol pilótája, aki a győzelmével feljött a vb-pontverseny negyedik helyére, és 11 pontra megközelítette az éllovas Max Verstappent.