Vágólapra másolva!
Max Verstappen úgy véli, a Mercedes Forma-1-es csapatával utolsó szezonjára készülő Lewis Hamilton kellemetlen helyzetbe kerülhet, mivel túl korán kiszivárgott, hogy a Ferrarihoz igazol jövőre.

Lewis Hamilton az utolsó szezonjára készül a Mercedes Forma-1-es csapatával, miután már az idei szezon előtt hivatalossá vált, hogy 2025-től a Ferrari pilótája lesz. A hétszeres brit világbajnok így 12 év után hagyja el a brackley-i csapatot, ahol eddigi pályafutása legnagyobb sikereit érte el.

Verstappen szerint rosszul időzítették Hamilton távozását

A Red Bull háromszoros világbajnoka, Max Verstappen a RB20-asnak a bemutatóján elmondta, hogy nem lepte meg túlzottan Hamilton csapatváltása, azonban kilátásba helyezte, hogy a bejelentés kényszerű volt, mivel szerinte feltehetően valaki kiszivárogtatta, és a Mercedes erre reagált. Mindezek tükrében pedig kellemetlen szezon előtt állhat a csapat. 

Biztosan valaki kiszivárogtatta a hírt, mert egy ilyen nagy dolgot bejelenteni már a szezon ilyen korai szakaszában, az szerintem az év hátralévő részére kicsit kínos lehet. 

Verstappen azt is elmagyarázta, miért gondolja úgy, hogy Hamilton számára kellemetlen pillanatokat hozhat az év hátralévő része a Mercedes korai bejelentése miatt.

Lewis Hamilton, Charles Leclerc, Max Verstappen
Verstappen szerint Hamilton Ferarihoz igazolását kiszivárogtatták
Fotó: AFP

"Szerintem kicsit elsietett volt a bejelentés. Az biztos, hogy mindenkivel remek a kapcsolata, különösen Totóval. De azt is tudja, hogy egy ponton Toto majd azt fogja mondani neki: ‘Sajnálom, tudom, mennyi közös sikerünk volt, de már nem vehetsz részt bizonyos megbeszéléseken. Ez normális az F1-ben. Valószínűleg egy kicsit furcsa, de elég profi vagy ahhoz, hogy megbirkózz ezzel”. Nem mintha most ellenségek lennének. Annyi nagyszerű dolgot ért el az egész csapattal, a Mercedes pedig továbbra is mögötte állnak. Csak tudod, hogy egy idő után már nem tudsz megosztani bizonyos dolgokat. De természetesen amíg az ő autójukban ül, biztos vagyok benne, hogy teljes erőbedobással próbálja majd megnyerni a versenyeket".