Vágólapra másolva!
Még a szezonnyitó előtt, akár már a jövő héten eldőlhet a Forma–1-es Red Bull istálló főnökének, Christian Hornernek a sorsa. Fordulatot jelent, hogy az őt megvádoló alkalmazott a független vizsgálaton túl sajtóhírek szerint bírósági pert is szeretne az ügyben.

Február elején indított független vizsgálatot a Red Bull Christian Horner ellen egy női alkalmazottal szembeni helytelen viselkedése és nem megfelelő vezetői magatartása miatt. A múlt pénteki meghallgatás egyelőre eredmény nélkül ért véget, azóta az 50 éves brit szakember először az RB20-as csütörtöki, Milton Keynes-i bemutatója után szólalt meg az ügyben, de sok részletet nem árult el.

Christian Horner
Christian Horner ügye egyre súlyosabbá válhat, de hamarosan dönthetnek a sorsáról
Fotó: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki 

Később kiderült, hogy Horner állítólag megpróbált megegyezni az alkalmazottjával és 760 ezer eurót (300 millió forint) ajánlott azért, hogy rendezzék el a nyilvánosság bevonása nélkül a – holland De Telegraaf információi szerint szexuális jellegű – ügyet. 

Bíróságra kerülhet az ügy, jövő héten eredmény születhet

Az F1-Insider a hétvégén arról számolt be, hogy a belső vizsgálaton túl 

a bíróságra is viheti Horner ügyét a Red Bull azon munkatársa, aki a csapatfőnököt helytelen, pontosabban törvényszegő magatartással vádolta meg.

A gpblog.com eközben arról is beszámolt, hogy miután Horner független ügyvéddel folytatott beszélgetése még nem vezetett nyilvánosságra hozott eredményre, de a nyomozás eredményeit várhatóan a jövő héten, azaz az előszezoni, bahreini teszt hetében ismertetni fogják a nyilvánossággal. Eleinte arról lehetett hallani, hogy akár a szezon végéig elhúzódhat az ügy, de a legutóbbi információk alapján a Red Bull szeretné mihamarabb lezárni az ügyet, mert az nem tesz jót a Forma–1-es csapatnak és a vállalatnak sem.

Kapcsolódó cikkek