Vágólapra másolva!
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff optimistán várja a közelgő F1-es idényt, azonban tudja, hogy a német istállónak elkerülhetetlen problémákkal is szembe kell majd néznie.

A Mercedes tavaly a második helyet szerezte meg a konstruktőrök között, azonban jócskán lemaradt a teljes idényt fölényesen uraló Red Bull mögött. 

Az idei év minden bizonnyal emlékezetes lesz a német istálló számára, hiszen a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton az utolsó szezonját tölti a Mercedesnél, mert 2025-től a Ferrarinál folytatja pályafutását.

"Az első két verseny alatt sokkal jobban meg fogjuk érteni, milyen munkát végeztünk, mindenesetre a téli tesztek után már levonhatunk pár kezdeti következtetést. 

A versenyzőink sokkal elégedettebbek az autó egyensúlyával. A Red Bull, ahogy az várható volt, első körben a mezőny vezetőjének tűnik, az üldöző boly azonban szorosnak látszik.

Hamarosan képet kapunk arról, hogy itt hol foglalunk helyet, a feladat pedig az, hogy behozzuk a lemaradásunkat" - mondta Toto Wolff csapatfőnök, aki szerint jól sikerült az előszezonjuk és izgatottan várják a 24 futamból álló 2024-es évadot.

Toto Wolff, Lewis Hamilton, George Russell
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff utoljára vág neki F1-es szezonnak a Lewis Hamilton, George Russell pilótapárossal
Fotó: AFP (Photo by MERCEDES / AFP)

"Hosszú az előttünk álló idény. Sok hullámhegyünk és elkerülhetetlen hullámvölgyeink lesznek.

De ez az, ami miatt szeretjük a versenyzést, most pedig már alig várjuk, hogy munkához lássunk" - tette hozzá a Mercedes csapatfőnöke, aki utoljára vág neki F1-es szezonnak a Lewis Hamilton, George Russell pilótapárossal.

Bahreinben csütörtökön az első két szabadedzést rendezik, pénteken további egy gyakorlásra, 17 órától pedig az időmérő edzésre kerül sor. Az 54 körös futam szombaton 16 órakor rajtol.

Kapcsolódó cikkek