Vágólapra másolva!
A csütörtök esti autóbemutató után sajtótájékoztatón vettek részt a Red Bull pilótái és az istálló főnöke, Christian Horner. A közelmúltban botrányba keveredett brit csapatvezetőt természetesen megkérdezték az ügyének részleteiről is.

Február elején indított független vizsgálatot a Red Bull Christian Horner ellen egy női alkalmazottal szembeni helytelen viselkedése és nem megfelelő vezetői magatartása miatt. A múlt pénteki meghallgatás egyelőre eredmény nélkül ért véget, azóta pedig nem szólalt meg az 50 éves brit szakember az ügyben. Az RB20-as csütörtöki, Milton Keynes-i bemutatója után azonban, akárcsak Max Verstappen és Sergio Pérez, ő is reagált a botrányáról feltett kérdésekre. 

F1 Abu Dhabi Grand Prix 2023, Christian Horner
Christian Horner megszólalt a botrányáról
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

„Tagadtam a vádakat. Számomra minden a szokásos ügymenet szerint zajlott. 

Magabiztos vagyok, hiszek az ártatlanságomban, különben nem lennék itt"

 – nyilatkozta Horner, aki kitart amellett, hogy nem mond le. 

Örül a támogatásnak Horner

A csapatfőnök elmondta, hálás a támogatásért és az együttműködésért, amit a családjától és a partnerektől kap, és azt is hozzátette, hogy az idei szezonra és autóra akar koncentrálni, a tárgyalás részleteit pedig háttérbe szorítani. Ugyanakkor tisztában van azzal, hogy nem lehetett teljesen kizárni a történteket.

Elkerülhetetlen, hogy ez egy kis figyelemeltereléssel járt, de a csapat nagyon együtt van.

 Mindenki az előttünk álló szezonra koncentrál, szóval minden a megszokott módon zajlik" – mondta a Red Bull főnöke.

Az első idei tesztelésre február 21-től kerül majd sor, az első futamot március első hétvégéjén rendezik majd Bahreinben.

Kapcsolódó cikkek