Vettel tagadja, hogy Räikkönen őt segíti a Ferrarinál

Forma-1, Magyar Nagydíj, Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen, Ferrari
Ferrari's German driver Sebastian Vettel (L) and Ferrari's Finnish driver Kimi Raikkonen are pictured during the qualifying at the Hungaroring racing circuit in Budapest on July 29, 2017 prior to the Formula One Hungarian Grand Prix. / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
A német versenyző azt állítja, Kimi Räikkönen nem dolgozik alá, és a Magyar Nagydíjon is megelőzte volna, ha lehetősége nyílt volna rá.

Az Olasz Nagydíj előtti hivatalos sajtótájékoztatón Sebastian Vettel kijelentette, hogy a látszat ellenére nincs csapatsorrend a Ferrarinál. Pedig ezt sokan, például a Mercedes fejesei is elkönyvelték, mivel Kimi Räikkönen akkora lemaradást szedett össze az összetettben, hogy már nincs reális esélye a világbajnoki címre.

Azt olvastam vagy hallottam a Magyar Nagydíj után, hogy ott védett engem, de ha megkérdezik, világosan fog beszélni" - nyilatkozta Vettel.

Räikkönent nem rendelték Vettel alá? Pedig nagyon így tűnik Forrás: AFP/Andrej Isakovic

"Nem hiszem, hogy bármit a tarsolyában hagyott volna. Ha rendes lehetősége lett volna előzni, megpróbálta volna. Fordítva is ugyanígy történt volna, mindketten a csapatért versenyzünk, és a legjobbat próbáljuk nyújtani. Nem tudom, máshol mi a helyzet, nálunk azonban mindketten teljes erőből nyomhatjuk a gázt."

A hungaroringi eset feltűnő példa volt rá, hogy a Ferrari kiváltságosan kezelheti a vb-éllovas Vettelt:

tartani lehetett tőle, hogy esetleg elbukják a győzelmet a Mercedesszel szemben a német autóján elmászó kormányközép miatt, de hiába lassult le, a mögötte haladó Räikkönen nem indított komoly támadást ellene.

Ráadásul a számítások egyértelműen kimutatták, hogy Räikkönen könnyedén megnyerhette volna a Magyar Nagydíjat, ha a Ferrari később hívja be őt a boksza – éppen úgy, ahogy Vettelnek Monacóban megadták ezt a lehetőséget, és ő élt is vele.

A Mercedes egyelőre egyforma esélyeket biztosít Lewis Hamiltonnak és Valtteri Bottasnak, noha sokan hangoztatják, hogy ideje lenne a több ponttal rendelkező Hamiltont favorizálniuk. A csapatnál azt mondják, versenyről versenyre fognak dönteni arról, hogy szükség van-e bármilyen utasításra.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!