Vágólapra másolva!
Mindkét Mercedes jól kezdte a Brit Nagydíj hétvégéjét, és a versenyzők úgy vélik, szombatra csak kisebb módosításokkal kell készülniük.

A múlt heti Osztrák Nagydíj után Silverstone-ban is úgy tűnik, hogy a Mercedes jó alapbeállításokkal érkezett meg a pályára, és a pénteki napot nem azzal töltötték, hogy megpróbálják az autót a megfelelő állapotba hozni. Ez korábban a gumik miatt nem mindig ment zökkenőmentesen, de a Brit Nagydíj pénteki szabadedzései alapján az Ezüstnyilak most jó úton járnak.

Különösen Valtteri Bottas, aki átmentette a spielbergi lendületét, és csak hajszálnyival ugyan, de mindkét szabadedzésen gyorsabb volt Lewis Hamiltonnál, ráadásul délelőtt és délután is az élen végzett, az új építésű autóknak köszönhetően körrekordokkal. Bottas elmondta, az autó balansza már az első edzés elején sem volt nagyon távol az ideálistól.

Hamilton egy hajszállal lassabb volt Bottasnál - galéria! Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

„Akad még teendőnk, hogy az autónk vezethetőbb legyen, és jobban meg lehessen bízni benne a tempós kanyarokban, de alapvetően jól indult a hétvégénk. Lenyűgöz az új autó ezen a pályán a nagy sebességű kanyarokkal, sokkal gyorsabban megyünk, mint régebben. Nagyon élvezem, jól szórakoztam, és már várom a holnapot.”

Hamilton „abszolút hihetetlennek” nevezte a pályát az új autókkal. Úgy vélte, Silverstone már korábban is a világ egyik legjobb pályája volt, de „fenségesnek” tartja, ahogy a gyors F1-es autókkal kanyarodni tudni. „Olyan, mint a legnagyszerűbb hullámvasút, valaha” – mondta.

Hamiltonnak tetszett a tempós Silverstone - galériával! Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Keményen dolgoztunk mindkét edzésen, hogy finomítsunk a balanszon, és szerintem már a hétvége e korai szakaszában is jól állunk, de még építkeznünk kell, az alapjaink viszont jók az előrelépéshez. Amikor kihajtok a garázsból, és integetek a rajongóknak, látom, ahogy ők is integetnek nekem.

A versenyzőkhöz hasonlóan James Allison, a Mercedes technikai igazgatója is „nagyon ígéretesnek” nevezte a hétvége kezdetét, mert mindkét autójukon jól működött mindhárom gumikeverék, és alacsony, valamint magas üzemanyagszinttel is jó tempóra voltak képesek.

„Sikeresen elvégeztük a programunkat, és most arra összpontosítunk, hogy szombaton és vasárnap a lehető legjobbak legyünk.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!