Räikkönen és Vettel is tesztelt a Ferrari filmes napján

Forma-1, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Kevin Magnussen, Haas F1 Team, Barcelona teszt
MAGNUSSEN Kevin (dnk) Haas VF-17 Ferrari Haas F1 team VETTEL Sebastian (ger) Ferrari SF70-H team scuderia Ferrari action during Formula 1 winter tests 2017 at Barcelona, Spain from March 7 to 10 - Photo DPPI
Vágólapra másolva!
Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel is autóba ült a Ferrari idei második filmforgatási napján, amit a kötöttségek ellenére is fel tudtak használni tesztelésre.

Szigorú megkötésekkel évente két alkalommal, egyenként 100 kilométeres táv erejéig pályára léphetnek az F1-es csapatok, hivatalosan azért, hogy reklámfilmeket forgathassanak a legújabb autóikkal. Az első alkalmat a többség már az év elején elhasználja az új autók bejáratására, a Ferrari viszont már a második lehetőséget is bevetette.

Filmforgatás alkalmával a csapatok csak speciális, bemutatókra készített gumikat szerelhetnek az autókra, ezért azok tesztelésre alapvetően nem alkalmasak ilyenkor, a Ferrari a múlt héten, Mugellóban mégis talált olyan területet, amit ilyenkor is lehet fejleszteni, írta a Motorsport.com holland kiadása.

Barcelonában nagyon fontos lesz a rajt Forrás: DPPI/Florent Gooden

Úgy tudják, hogy a maranellói istálló az idei autó egyik igazi gyenge pontjával, a rajtokkal foglalkozott, miután az első három futamon sem indultak kifejezetten jól, Szocsiban pedig Valtteri Bottas simán lerajtolta mindkét Ferrarit a harmadik helyről, és ezzel nagy lépést tett későbbi győzelme felé is. Ez a híresen hosszú barcelonai célegyenesben ismét nagy gondot okozhat a Scuderiának.

A Ferrarinak mindenképpen el kell kerülnie, hogy egy esetlegesen jól sikerülő időmérő ellenére is hátrányba kerüljenek, hiszen a hosszú, elnyújtott kanyarok miatt Barcelonában kevés lehetőség nyílik az előzésre. A megfigyelők szerint délelőtt Kimi Räikkönen, délután Sebastian Vettel gyakorolt, de az autón semmi különöset nem lehetett látni az új rajtszámoktól és feliratoktól eltekintve.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!