Vágólapra másolva!
A tavalyi világbajnok szívesen beszél utódjával, de nem segít neki egykori riválisa ellen. Rosberg beszélt az időszakról, amikor Michael Schumacher csapattársa volt.

Érdekes változás előtt áll a tavalyi világbajnok Mercedes-csapat, miután technikai igazgatójuk, Paddy Lowe mellett az egyéni világbajnok, Nico Rosberg is elhagyta őket. Rosberg utódja a Williamstől érkező Valtteri Bottas lesz, aki a német pilóta szerint szokatlan kéréssel kereste meg őt.

„Igen, Valtteri megkért, hogy üljek le vele beszélgetni – ismerte el. – Ezt örömmel megteszem, de nem fogok neki tippeket adni vagy elárulni Lewis titkait, bár természetesen nagyon jól ismerem őt. Pártatlan maradok” – ígérte.

Rosberg tudna mit mesélni Hamiltonról Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Rosberg kijelentette, még mindig imádja a sportot, ezért nagyon várja az új autók bemutatóját, és az idén 5-6 versenyre személyesen is ellátogat majd, valamint folytatja a közös munkát a szponzorokkal. Úgy véli,

a Mercedes továbbra is erős csapat marad.

„A miénk egyszerűen a legjobb csapat, és nekünk van a legtöbb esélyünk – mondta többesszámban. – A Red Bullt és a Ferrarit viszont soha sem lehet alábecsülni. Alig várom már az első teszteket” – jelentette ki a tavalyi világbajnok, aki 2006 és 2016 között megszakítás nélkül versenyzett az F1-ben.

Bottas ül be Rosberg helyére a Mercedesnél Forrás: Daimler AG/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

A Mercedeshez 2010-ben szegődött el, és 2012 végéig nem más, mint Michael Schumacher volt a csapattársa.

„Izgalmas időszak volt, és nagy kihívás – nyilatkozta a Schumacher-család által létrehozott Keep Fighting díj átadásán. – Óriási erőfeszítést igényel, ha az embernek olyan erős csapattársa van, mint ő. Lehetett látni, hogy miért volt ő hétszeres világbajnok” – tette hozzá.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!