Vágólapra másolva!
Több kulcsemberük is távozott, és a Mercedes megelőzése helyett már a Red Bull is eléjük került, de Maurizio Arrivabene szerint csak finomhangolásokra van szükség.

Miközben a Red Bull hihetetlennek nevezte a Ferrari legyőzését a nyári szünet előtt, a Scuderia kénytelen már inkább a 2017-es szezonra készülni, mivel gyakorlatilag semmi esélyük a világbajnoki címek megszerzésére, sőt a legutóbbi futamokon még a dobogót sem tudták elérni. Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke azonban úgy véli, nincs szükség pánikra Maranellóban.

„A mostani helyzetben a Mercedes nagyon erős, ehhez fel kell nőnünk. A Red Bullt viszont ha megnézzük, Magyarországon sokkal gyorsabbak voltunk náluk, úgyhogy nem drámai a helyzet. Csupán finomhangolásokra, és megoldásokra van szükségünk” – vélte a Ferrari csapatfőnöke.

Nem az első helyekért harcolnak Forrás: AFP/Patrik Stollarz

„A Mercedest elnézve ők erősek, de a tavalyi szingapúri verseny megmutatja, hogy nekik is vannak futamaik, amikor legyőzhetők. Ez az élet rendje.”

A Német Nagydíj után Arrivabene elismerte, hogy a Spanyol Nagydíj óta a Ferrari nem fejlődött jelentősen az aerodinamika terén, de azt ígéri, hogy

várható még javulás a Scuderiától a 2016-os szezon hátralévő 9 futama során.

„A motorhoz várunk még újdonságokra, és e téren egyébként is elég jól állunk. A nyári szünetre leállítjuk az aerodinamikai fejlesztéseket, de utána át kell tekintenünk a rövid távú feladatainkat” – foglalta össze.

A Ferrari közben átszervezéseket is végrehajt,

miután a technikai igazgatójuk, James Allison közös megegyezéssel távozott, és olasz lapértesülés szerint az aerodinamikai vezetőt, Dirk De Beert is leváltották a posztjáról. Allisont ráadásul nem is pótolták, a mérnöki gárda teljes felépítését átalakítják, és kevésbé centralizáltan tervezik a 2017-es autót.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!