Vágólapra másolva!
A grove-iak már a 2017-es autójukra összpontosítanak, de aerodinamikai újításokat még a Hungaroringre is hoznak. Utána viszont már csak jövőre is használható dolgokkal foglalkoznak majd.

Meglepetésének adott hangot a Williams teljesítményének idei visszaesése láttán Sebastian Vettel az UOL Esporte című lapban, de Felipe Massa, a grove-i istálló versenyzője szerint nem lehet elfelejteni, hogy a Williams anyagi lehetőségei elmaradnak az élmezőny csapatainak költségvetésétől.

A változást az okozza, hogy a többiek fejlesztették a motorjaikat. Nem könnyű az újítások terén tartani a lépést a Mercedesszel, a Ferrarival és a Red Bull-lal. Még a McLarennel sem, de harcban vagyunk” – tette hozzá a brazil versenyző, aki bízik abban, hogy a további fejlesztések javítanak majd a helyzetükön.

Massa egy retro hatású hátsó szárnyat is tesztelt, ez jelenleg szabályellenes Forrás: NurPhoto/Jordi Galbany/NurPhoto/Jordi Galbany

„Remélem, hogy a nem túl távoli jövőben megérkeznek” – idézte a Globo. „Bízom abban, hogy fontos részletekre rájöhetünk, amelyek gyorsabbá tehetik az autónkat” – reménykedett Massa, miután egy kísérleti hátsó szárnyat is tesztelt Barcelonában.

Massa azonban nem lehet túl optimista,

mert Pat Symonds, a Williams technikai igazgatója elárulta, már „megnyomták a gombot”, ami leállítja az idei autó aerodinamikai fejlesztését, de ennek ellenére egy ideig még várhatók újítások a 2016-os autóhoz.

– nyilatkozta Symonds. „A figyelmünk középpontja viszont már elmozdult a futóműre és egyéb területekre, amiket át tudunk vinni” – utalt a 2017-re várható, jelentős szabályváltozásokra. „A tervezési filozófiánkat feltétlenül folytatjuk, még akkor is, ha alkatrészeket nem feltétlenül tudunk a továbbiakban használni. E téren is elég sok a történés.”

A Williams 5 futam után csak a pontverseny 4. helyén áll a konstruktőrök rangsorában 65 ponttal. Hátrányuk a 3. helyezett Red Bull mögött még úgy is 29 pont, hogy az energiaitalos csapat autói nulláztak az Orosz Nagydíjon.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!