Vágólapra másolva!
A Ferrari eddigi utolsó világbajnokának szerződése a szezon végén jár le, de ha továbbra is jól teljesít, a Scuderia élhet opciós jogával, és 2016-ban is megtarthatja a finnt. A csapatfőnök, Maurizio Arrivabene valószínűleg örülne a változatlan felállásnak.

Magára talált 2015-ben Kimi Räikkönen, és sorozatos balszerencséi ellenére erős teljesítménnyel kezdte az idei szezont Sebastian Vettel csapattársaként. Bár a jobb időmérős teljesítményeknek köszönhetően a német egyelőre jóval sikeresebb, a finn versenytempóját sem éri sok kritika, ezért már most felmerült, hogy a 2007-es világbajnok jövőre is a maranellóiak pilótája maradhat.

Az olasz Sky Italia értesülései szerint a következő futamok teljesítménye alapján dől el, hogy a Ferrari aktiválja-e a Räikkönen szerződésében lévő, 2016-ra vonatkozó opciót, amely jövőre is a csapathoz kötné őt. A híresztelést a Ferrari ügyeiben otthonos blogger, Leo Turrini is megerősítette.

Räikkönen (jobbra) és Vettel jövőre is csapattársak lehetnek Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

A Kínai Nagydíj során Maurizio Arrivabene kijelentette, „nem tud elképzelni jobb versenyzői felállást”, mint Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel, akik saját elmondásuk szerint is jól kijönnek egymással, és közösen dolgoznak a Ferrari formájának javítása érdekében.

Az olasz csapatfőnök alaposan ismeri a finn pilótát, és többször is elmondta már, hogy külön figyel a Jégembernek becézett, de szerinte valójában érzékeny lelkű versenyzőre. Úgy tűnik, az alaposan átgondolt idei autó és a törődés megtérül a Ferrari menedzsmentje számára.

Nincs hiány jelentkezőben

A jelenlegi eredményeket látva nincs nyomás a Ferrari menedzsmentjén, hogy változtassanak a felálláson, de a 35 esztendős újdonsült apuka várhatóan már nem marad sokáig a Forma-1-ben, így előbb-utóbb el kell gondolkodni a pótlásán.

Räikkönen pozícióját az idén egyelőre senki sem kérdőjelezte meg, de amennyiben valamiért mégis meginogna a helyzete, a Ferrari bőven válogathat a jelentkezők közül. A tél folyamán leszerződtették a Saubertől Esteban Gutiérrezt tartalékpilótának, és Jean-Éric Vergne is csatlakozott a maranellói istállóhoz, ő leginkább a szimulátorban dolgozik.

A fiatalabb generáció tagjai közül a Ferrari elsősorban Jules Bianchit támogatta, a francia versenyző súlyos balesete óta viszont a Sauber tesztpilótája, Raffaele Marciello a legesélyesebb, hogy bekerüljön az F1-be. Ugyanakkor az szinte kizárt, hogy az olasz kapásból a Scuderia színeiben álljon rajthoz a világbajnokságban.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!