Vágólapra másolva!
Sergio Marchionne nem akarja elbízni magát a Ferrari jerezi formája láttán, de büszke rá, hogy a csapata máris javulni tudott.

Sergio Marchionne tavaly szeptemberben foglalta el a Ferrari elnöki székét, miután a Fiat vezéreként elfogadhatatlannak minősítette az istálló 2014-es szereplését. Marchionne azzal a céllal vette át az irányítást Luca di Montezemolótól, hogy visszavezeti az élre a csapatot, de ehhez saját bevallása szerint is időre lesz szükségük.

A Ferrari ehhez képest rögtön az első előszezoni teszten remek formát mutatott, a négy tesztnapból hármon ők futották meg a legjobb köridőt. Marchionne azonban tisztában van vele, hogy az első teszthétből még nem lehet sok következtetést levonni, ezért óvatos optimizmussal várja az idényt.

„Bizakodással tölt el az új autónk teljesítménye" – mondta egy sajtótájékoztatón New Yorkban. „De nem szabad elfelejtenünk, hogy nem ugyanaz megfutni egy gyors kört, és fenntartani a tempónkat az egész nagydíj alatt."

A Ferrari óvatos optimizmussal készül a második tesztre Forrás: AFP

Marchionne elmondta, egyelőre teljesen elégedett az átszervezett csapat munkájával. „Csodákat nem várok, de fontos, hogy folyamatosan javulni tudjunk" – mondta. „Bízom a csapatomban és a srácok munkájában, és megérdemlik, hogy időt adjak nekik. Büszke vagyok az eddigi teljesítményünkre, de majd Ausztráliában fog kiderülni, hol is állunk valójában."

Marchionne hozzátette, a második előszezoni teszten „további bizonyítékot" szeretne látni arra, hogy a csapat jó irányba halad, de szerinte továbbra sem a köridőket kell majd figyelni.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!