Vágólapra másolva!
Az idény végén visszavonuló Webber hazárdjátéknak érzi a Ferrari részéről Kimi Räikkönen leigazolását. Úgy véli, hogy a maranellói csapatnak hamarosan sikerül megkaparintania Sebastian Vettelt is.

Mark Webbernek határozott elképzelése van arról, hogy a Ferrari milyen taktikával próbálja végre megnyerni a vb-címet: szerinte az olasz csapat mindent egy lapra tesz fel Kimi Räikkönen leigazolásával, abban bízva, hogy a következő két szezonban összejön a várva várt siker a finnel vagy Fernando Alonsóval.

"A Ferrarinak számos okból muszáj lenne ismét nyernie a Forma-1-ben. Győzniük kell, és (Räikkönen leigazolása) az első lépés ehhez" - nyilatkozta az utolsó Forma-1-es idényét teljesítő Webber a Sky Sportsnak. "Ez egy kicsit hazárdjáték a Ferrari részéről."

Fernando Alonso és Mark Webber küzdelme Monzában Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

"Rövid távra szóló, agresszív döntést hoztak, hogy a csapat visszatérjen az élre." Räikkönen két évre szerződött le a Ferrarihoz, míg Alonso kontraktusa 2016 végéig érvényes. Webber ugyanakkor azt gondolja, hogy a 2015-ös szezon után mindketten távozni fognak a Ferraritól, ahová Sebastian Vettel fog érkezni.

"Úgy gondolom, valószínűleg mindketten maradnak még két évig, de utána nem. A (Ferrari) utána nyilvánvalóan megszerzi Sebet a Red Bulltól, és vele folytatják" - véli Webber. Vettel szerződése 2015 végéig érvényes a Red Bull-lal, és a Ferrarinál sohasem titkolták, hogy a jövőben szívesen dolgoznának vele együtt.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!