Vágólapra másolva!
A Ferrari számára egyértelmű volt, hogy kockáztatniuk kell a Szingapúri Nagydíjon, hiszen a bajnokság szempontjából már nincs vesztenivalójuk. Bejött a húzás.

Fernando Alonso a semmiből húzott elő egy 2. helyezést a Szingapúrban, ahol a szombati időmérő után még elszomorítónak nevezte a Ferrari teljesítményét. A spanyol egy fantasztikus rajtot követően a 7. rajtkockából a 3. helyre ugrott fel, majd a biztonsági autó beküldésekor lecsapott a kínálkozó lehetőségre, és megejtette második – egyben utolsó - kerékcseréjét.

Akkor még kérdéses volt, hogy a gumik kitartanak-e a leintésig, Alonso szerint azonban nem volt más lehetőségük. „Kockázatos döntés volt, de a világbajnoki helyzetünket tekintve nincs vesztenivalónk. Ha az ötödik helyen végzünk, annak sem lett volna nagy jelentősége" – mondta.

„Tudtuk, hogy nem megfelelő a tempónk, úgyhogy muszáj volt kitalálnunk valamit" – tette hozzá. „Az első lehetőség a rajtnál adódott, aztán pedig az eltérő stratégia kínálkozott, ami végül kifizetődőnek bizonyult, és egy fantasztikus dobogós hellyel végződött. Ez felér egy győzelemmel számunkra."

A jól időzített kerékcsere kulcsfontosságú volt Forrás: AFP

Alonso hiába teljesített ismét erőn felül a Ferrarival, Sebastian Vettel győzelmével tovább nőtt a hátránya a pontversenyben. Bár reálisan nézve nem lát esélyt a bajnoki címre, továbbra sem adja fel a reményt. „Nagy szerencsére van szükségünk, és nem csak Koreában. Koreában, Indiában, Abu-Dzabiban... minden hétvégén hatalmas szerencsére van szükség, ha egy másodperccel lassabbak vagyunk" – mondta.

A 6. helyet megszerző Felipe Massa szintén jól jött el a rajtrácsról, de öröme csak a célegyenes végéig tartott. „Fantasztikusan kaptam el a rajtot, az első kanyarban azonban beszorultam a korán fékező autók közé, így több helyet is vesztettem, ahelyett, hogy előrébb jutottam volna. Innentől kezdve mindig beragadtam egy másik kocsi mögé, és tudjuk, milyen nehéz előzni ezen a pályán" – magyarázta.

Később a brazil is kihasználta a biztonsági autó adta lehetőséget, ő azonban szuperlágy gumikat kapott, így még egyszer ki kellett állnia kereket cserélni. Harmadik bokszkiállása után sorra előzte meg a használt gumikon küszködő ellenfeleket, ezzel került a 6. helyre. „Ha megnézzük, mi minden történt a mai versenyen, a hatodik hely jó eredmény" – értékelt.