Vágólapra másolva!
Svájci lapértesülések szerint számos beszállító nyújtott be követelést a Sauber ellen, az istálló tartozása az egymillió eurót is megközelíti.

Hetek óta tudni lehet, hogy a Forma-1 egyik legrégebbi csapata, a Sauber komoly pénzügyi gondokkal küszködik, a svájci Handelszeitung azonban részleteket is közölt az istálló helyzetével kapcsolatban. Az üzleti napilap szerint tucatnyi beszállító követeli a ki nem fizetett bérét a csapattól, a tartozások összege megközelíti az egymillió eurót.

Az újság szerint a beszállítók hónapokig vártak arra, hogy a Sauber fizessen nekik, mielőtt hivatalosan is benyújtották követeléseiket a svájci adósság-nyilvántartási hivatalnál. A csapat alapítója, Peter Sauber csak annyit mondott az üggyel kapcsolatban, hogy a csapat gőzerővel dolgozik a megoldáson.

Egyre nehezebb helyzetbe kerül a Sauber Forrás: AFP

„Szoros kapcsolatban állunk a beszállítóinkkal” – nyilatkozta. „Mindent megteszünk azért, hogy mielőbb kikerüljünk ebből a helyzetből.”

Egy másik svájci újság, a Tages-Anzeiger szerint elképzelhető, hogy a Sauber a motorszállítójának, a Ferrarinak is tartozik. A beszállítóktól követelt összegeken felül pedig további 30 millió dollárra lenne szükségük ahhoz, hogy egyáltalán be tudják fejezni a 2013-as szezont.

A Sauber közben rendületlenül keresi a lehetséges megmentőket: a hírek szerint Oroszországból próbálnak pénzügyi segítséget szerezni, de az is felmerült, hogy egy ázsiai autógyártó cég lesz a partnerük.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!