Vágólapra másolva!
A Ferrari brazilja reméli, hogy jövőre is maradhat a maranellói istállónál, bár garancia nincs rá.
Forrás: AFP

Bár a brazil versenyző idén javuló formát mutatott, hét futam után így is le van maradva 47 ponttal csapattársától, Fernando Alonsótól. Massa pontjai pedig nagyon fontosak lennének a Ferrarinak a Konstruktőri Világbajnokságban.Massa esélyeit növeli a 2014-es szerződésre, hogy a sajtóban a potenciális utódjának kikiáltott Mark Webber csütörtökön bejelentette, hogy év végén kiszáll a Forma-1-ből.

"Bízom benne, hogy jövőre is itt maradhatok" – válaszolta Massa az Autosport azon kérdésére, hogy Bár a brazil versenyző idén javuló formát mutatott, hét futam után így is le van maradva 47 ponttal csapattársától, Fernando Alonsótól. Massa pontjai pedig nagyon fontosak lennének a Ferrarinak a Konstruktőri Világbajnokságban.

"Szerintem jó esélyem van a Ferrarinál maradni, de még meglátjuk. Csak a versenyekre fogok koncentrálni, mert csak az eredmény számít nekem. Várom, hogy jó versenyeim legyenek, optimista vagyok abban a tekintetben, hogy maradhatok a Forma-1-ben és itt (a Ferrarinál). Massa elmondta, hogy amíg nem dönt a Ferrari, addig más lehetőségeket is figyelnie kell, például Mark Webber megüresedő helyét a Red Bullnál. "Ha van az embernek egy csapata, amely nyert az elmúlt három évben, akkor az mindig egy lehetőség. Mindenki gyors autót szeretne vezetni, de amint már mondtam, elégedett vagyok azzal, ahol vagyok, és jó esélyem van arra, hogy jövőre is maradjak. De természetesen nyitottnak kell maradnunk abban az esetben is, ha itt nem folytathatjuk.
Massát Webberrel ellentétben nem érdekli Le Mans.

"Nem tudom, mihez kezdek majd, ha abbahagyom, de az biztos, hogy valahol versenyezni fogok. Nem vagyok Le Mans nagy híve, nem tetszik, hogy a különböző kategóriák egyszerre versenyeznek úgy, hogy nem ritkán 20 másodperc különbség is lehet az autók köridejei között. Én a rövid távú versenyeket részesítem előnyben, amelyen mindenki azonos kategóriájú autóban ül, és az elejétől a végéig csatázunk. A DTM-et szeretem, de fogalmam sincs arról, hogy mikor döntök úgy, hogy abbahagyom. Remélem, van még pár éven, hogy a lehető legjobban fejezzem be a karrierem: győzelmekért és bajnoki címekért harcolva."