Vágólapra másolva!
A német szerint Kanadában sem sokat változtak az erőviszonyok, a Ferrari, a Mercedes és a Lotus lehet a Red Bull legnagyobb ellenfele. Száraz és vizes pályán is gyorsnak tűnnek.

Gond nélkül teljesítette a Red Bull a Kanadai Nagydíj pénteki edzésnapját, bár a változékony időjárás miatt egyelőre nem tudják pontosan, hol tartanak a többi istállóhoz képest. A nagyrészt esős délelőtti gyakorláson mindketten a középmezőnyben végeztek, a mérvadóbb második edzésen pedig Mark Webber a 4., Sebastian Vettel a 7. lett. A német mégis magabiztosan nyilatkozott az edzés után, hiszen a Red Bull nem a legjobb köridőre hajtott, és a hosszú etapjaik biztatónak tűntek.

A címvédő ettől függetlenül tisztában van vele, hogy az eddigi futamokhoz hasonlóan ismét komoly csata alakulhat ki az élcsapatok között. Szerinte a Ferrari monacói gyengébb formája csak kisiklás volt, Kanadában ismét a győzelemért harcolhatnak. „Ha megnézzük az időeredményeket, a Mercedes megint nagyon gyorsnak tűnik” – mondta Vettel. „Úgy látszik, a Ferrari a hosszú és a rövid etapokon is ütőképes, szerintem ők lesznek a legfőbb ellenfeleink.”

Vettel jónak érezte a Red Bull versenytempóját Forrás: AFP

A német hozzátette, hogy a Lotusról sem szabad megfeledkezniük, hiszen „a versenyen ismét meglepetést okozhatnak azzal, hogy tovább bírják a gumijaik.” A Red Bull gyenge pontjának az egykörös tempót tartja, szerinte ezen az időmérőn is nehéz lesz legyőzni a legutóbbi négy pole pozíciót bezsebelő Mercedest. „A rövid etapokon még van mit javulnunk – a Mercedes itt is rendkívül gyorsnak tűnik” – vélekedett.

Webber annak örült, hogy a Red Bull a körülményektől függetlenül mindig gyorsnak tűnt. „Mindkét helyzetben elég erősek voltunk” – utalt a vizes és a felszáradt pályára. „Az intermediate gumikon egyből jónak éreztem az autómat. Ezen a pályán, ilyen körülmények között mindig nehéz összerakni egy rendes kört – akinek nincs rendben az autója, az sok időt veszíthet. Az én autóm viszont jónak tűnt.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!