Vágólapra másolva!
Ő és Hamilton is magabiztos, de úgy érzik, Kanadában nehezebb lesz megszerezniük a pole pozíciót, mint az előző helyszíneken.

Lewis Hamilton csupán 12 ezredmásodperccel maradt le az élen végző Fernando Alonsótól a Kanadai Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén, és a Mercedes a Montrealban fontos kigyorsításokon kifejezetten erősnek tűnt. Bár az előző négy versenyre ők szerezték meg a pole pozíciót, ezúttal sem Hamilton, sem csapattársa, Nico Rosberg nem biztos benne, hogy újra sikerül elhódítaniuk.

"Ha száraz marad a pálya, szerintem nagyon ütőképesek leszünk. Az autónkat igazán jónak érzem, és én is elkaptam a fonalat ezen a hétvégén" - nyilatkozta Hamilton a Sky Sportsnak. "Azt viszont nem mondanám, hogy nagyot léptünk előre. Valamiért még mindig nem ülök jól az autóban."

"Nem tudom, hogy az ülésem miatt van-e, de ma borzasztóan szorosra meghúztam a biztonsági övemet, pedig ez amúgy nem jellemző rám. Talán túlságosan lötyögök az autóban. Ma azért egy kicsit jobb volt a helyzet."

Hamilton nem érezte magát tökéletesen a Mercedesben, mégis meggyőzően gyors volt Forrás: AFP

Hamilton hozzátette, hogy ezúttal a Mercedes hosszú etapjai is biztatónak tűntek. "Fogalmam sincs, mennyire koptak a gumik, de érzésre minden rendben volt velük" - magyarázta. "A rádión arra kértek, hogy nyomjam meg az utolsó néhány kört, amit meg is tudtam tenni, mert megvolt hozzá a tapadás."

A rövid montreali pályán az első tizenhárom helyezett egy másodpercen belüli időeredményt ért el, ezért Rosberg az időmérőn szorosabb küzdelemre számít, mint az utóbbi néhány versenyen. "Szerencsére esőben és szárazon is jól éreztem magam az autóban" - mondta a délután az 5. helyen végző német. "Ez a pálya a kis leszorítóerő miatt talán egy kicsit összébb húzta a mezőnyt."

"Délután ki akartuk deríteni, hogyan működik a kísérleti gumi: az elsők felmelegítésével akadtak gondjaim, és az etapom közben kockásra is fékeztem őket."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!