Vágólapra másolva!
Az osztrák „baromságnak” nevezte azokat a híreszteléseket, amelyek szerint Ross Brawn már biztosan távozik a Mercedestől a szezon végén. Szerinte a brit csapatfőnökként maradhatna az istállónál.

A Mercedes menedzsmentjében dolgozó Niki Lauda kijelentette, teljesen alaptalanok azok a híresztelések, melyek szerint a csapatfőnök Ross Brawn már döntött a jövőjéről, és 2013 végén mindenképpen elhagyja az istállót. A BBC a Mercedeshez közeli forrásokra hivatkozva kedden már tényként közölte, hogy a brit új állás után néz, a csapatot pedig Toto Wolff és Paddy Lowe közösen fogják irányítani.

„Ez a spekuláció egyszerűen baromság” – idézi a Times Laudát, aki ügyvezetői jogkör nélküli igazgatóként dolgozik a Mercedesnél. „Teljesen egyértelmű a helyzet.”

Lauda marasztalni próbálja Brawnt Forrás: AFP

„Nemrég beszéltem Ross-szal, és megegyeztünk, hogy majd a szezon utolsó, brazíliai versenye után jön oda hozzám. Akkor fogja közölni velem, hogy maradni akar, vagy távozik” – magyarázta Lauda, aki mindenképpen szeretné, ha Brawn a Mercedesnél folytatná a munkát. „Mindent megteszek azért, hogy biztassam, és motiváljam a további közös munkára. Megkértem, hogy maradjon nálunk” – árulta el. „Én ezt szeretném, de persze nem nekem kell döntenem, hanem neki.”

Noha a BBC szerint Brawn azért távozik a csapattól, mert szűkítenék a szerepkörét, Lauda szerint a brit a jelenlegi pozíciójában maradhatna. A korábbi háromszoros világbajnok azt is nehezen tudja elképzelni, hogy Brawn csapatot vált, bár a szakember nevét már a McLarennel és a Williamsszel is összefüggésbe hozták. „Ha nálunk marad, akkor mindenképpen csapatfőnök lesz, ellenkező esetben pedig visszavonul” – mondta.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!