Vágólapra másolva!
A tapasztalt mérnök az előző szezon közepéig a Toro Rossónál dolgozott, és egy olasz szakújság szerint hamarosan újra munkát vállal majd a Forma-1-ben. Úgy tűnik, hogy nem a karrierjét elindító Ferrarihoz tér vissza.

Giorgio Ascanelli kisebb-nagyobb megszakításokkal két és fél évtizedet töltött már a Forma-1-ben mérnökként, de egyik csapat sem csapott le rá azóta, hogy tavaly elhagyta a Toro Rossót.

Az olasz Autosprint információi szerint hamarosan változhat a helyzet, mert az 53 éves szakember készen áll arra, hogy újra munkát vállaljon a világbajnoki sorozatban. Az viszont biztosnak tűnik, hogy nem a Ferrari alkalmazottja lesz, holott ennek lenne előzménye: 1985 és 1986, 1988 és 1989, valamint 1995 és 2001 között már dolgozott a maranellói istállónál különböző beosztásokban, és a csapat nemrég kinevezett technikai igazgatójával, Pat Fryjal is jó viszonyban van.

Ascanelli korábban Gerhard Berger, Nelson Piquet és Ayrton Senna versenymérnöke volt. A Toro Rossóhoz 2007-ben szerződött le technikai igazgatónak, ahonnan tavaly távozott, miután nézeteltérése volt a csapat vezetőségével az autó fejlesztésével kapcsolatban.