Vágólapra másolva!
A cég sportprogramjának főnöke sokadik alkalommal cáfolta, hogy akár motorszállítóként, akár saját csapattal beszállnának a Forma-1-be.

A Volkswagen-csoport tervezett Forma-1-es részvétele hosszú évek óta találgatások tárgya, a téma időről időre újra előkerül. Olyannyira, hogy a német céget az új, 2014-től bevezetésre kerülő motorszabályok kialakításába is bevonták, és az eredeti terv - az 1,5-literes, soros négyhengeres motoroké - kifejezetten azért merült fel, hátha sikerül vele a sportba csábítani a VW valamelyik márkáját.

Ez azonban egyelőre nem történt meg. Az Audi Le Mans-i programja továbbra is fut, mégpedig az új, hibrid R18-cal és a hagyományos R18 Ultrával. A vállalat nemrég kinevezett sportigazgatója, Jost Capito csütörtökön leszögezte, hogy maga a VW egyelőre a WRC-re koncentrál, ahol jelenleg két S2000-es Skoda Fabiát indítanak, mielőtt jövőre bevetik a Polo R-t. Ezért szerinte az F1 "nincs is a radaron."

A kérdésre, hogy megfontolják-e a részvételt a Forma-1-ben 2014-től, Capito azt felelte: "Semmiképpen sem. Pillanatnyilag nem is gondolunk rá, mert csak a WRC jár a fejünkben."

"Most mind a két kezem tele van a WRC-vel, ezért arra kell összpontosítanunk" - tette hozzá. "Az jelenti a sportprogramunk gerincét, és az igazgatótanács is szorosan figyelemmel követi a tevékenységünket. Éppen ezért úgy gondolom, ott kell teljesítenünk."