Vágólapra másolva!
Három év múlva, az 1,6 literes, V6-os motorok érkezésével a McLaren visszatérhet a Hondához.

1995 óta használ Mercedes-motorokat a McLaren, de az auto, motor und sport című német szaklap szerint váltásra készül a wokingi alakulat. A McLaren visszatérhet a Hondához, amellyel nagysikerű együttműködést folytatott 1988 és 1992 között: Alain Prost egy, Ayrton Senna három világbajnoki címet nyert, a konstruktőrök között pedig négyszer volt legjobb a hondás McLaren.

A japán gyártó 2008 végén távozott a Forma-1-ből, a gyári alakulatot az akkori csapatfőnök, Ross Brawn vásárolta meg, a gárda azóta a Mercedesé. A Hondának saját csapattal nem érte meg az F1-es kaland, 2014-től azonban új, környezetbarátabb motorokat vezetnek be. Az 1,6 literes, V6-os turbók tetszenek a Hondának, a cég egyik vezetője Szuzukában azt mondta, hogy technikailag bármikor készen állnak a visszatérésre.

A felsővezetés még nem bólintott rá a tervekre, így a McLaren maximum lehetséges partnerként számolhat a Hondával. A japánok mellett szól, hogy a McLaren egyik jelenlegi pilótája, Jenson Button hat évet húzott le az F1-ben a Hondánál és az országot második otthonának tekinti.