Vágólapra másolva!
Paddy Lowe, a McLaren technikai igazgatója szerint húsz éve nem volt olyan rémes előidénye a csapatnak, mint idén.

Kívülállók számára is egyértelmű volt, hogy a McLaren felkészülése nem sikerült túl jól a 2011-es idényre, a téli tesztszezonban állandóak voltak a problémák. Ehhez képest Lewis Hamilton megnyerte a Kínai Nagydíjat és a wokingiak egyébként is a Red Bull nyomában lihegnek.

Paddy Lowe, a csapat technikai igazgatója most pontosabb képet festett arról, hogy mennyire nehézkes volt a felkészülés. Lowe szerint húsz éve nem produkált olyan gyatra előidényt a McLaren, mint most: gond volt a megbízhatósággal és az új fejlesztésű kipufogóval is, utóbbit végül alaposan át is tervezte az alakulat.

Még 2009 sem volt ennyire rossz, pedig akkor nagy lemaradással kezdte az idényt a McLaren. "Ez most ijesztőbb volt, mert nagyrészt teljesítmény-problémáink voltak" - nyilatkozta Lowe a Gazzetta dello Sportnak. "Az utolsó barcelonai teszten nem működtek az új elemek és az autó megbízhatatlan volt. A február és március közötti időszak a legrosszabb volt, amit húsz éve tapasztaltam, nagy megkönnyebbülést éreztem az első melbourne-i szabadedzés után."