Vágólapra másolva!
Ilyen is ritkán jön össze: a világ két legjobb játékosa vívja a PDC darts-vilgbajnokság fináléját. Gary Anderson, a vb-címvédő skót és a világranglistát vezető holland, Michael van Gerwen állhat a tábla elé a hétfő esti döntőben. Mindkét vasárnapi elődöntő izgalmas mérkőzést hozott, a hollandok ütközete a történelemkönyvekbe is bekerül.

Nemzetek csatája volt mindkét elődöntő, a skótok meccsén Gary Anderson 6-3-ra győzte le honfitársát, Peter Wrightot. A világranglista második helyén álló Anderson 2-0-ra és 3-1-re is vezetett a 6 győztes szettig tartó mérkőzésen, de Wright felállt és egyenlíteni tudott (3-3). A hetedik szett sorsdöntőnek bizonyult, Anderson ellépett 4-3-ra és onnantól már nem volt fordulat a meccsben, a címvédő ismét bejutott a döntőbe, ráadásul

egy rekordot is felállított: ez volt sorozatban a 17. veretlenül megvívott vb-mérkőzése.

Legutóbbi vereségét pont Michael van Gerwen ellen könyvelhette el, még 2014-ben.

Anderson a harmadik olyan játékos lehet Eric Bristow és Phil Taylor után, aki sorozatban három világbajnokságot képes megnyerni. A Repülő Skót (Flying Scotsman) 49 darab 180-ast dobott az idei világbajnokságon, ez a legtöbb a mezőnyben.

A másik elődöntőben hollandok csaptak össze, Raymond van Barneveld elképesztő kezdéssel lepte meg a jóval esélyesebbként elkönyvelt Michael van Gerwent, aki azonban hamar összekapta magát. Fantasztikus színvonalú csata láthatott a londoni Alexandra Palace (szokásosan őrült) közönsége. Van Gerwen fordított 2-1-re, Barneveled egyenlített, de onnantól már nem nyert szettet, Van Gerwen 6-2-es győzelemmel jutott a hétfő esti fináléba.

A harmadik döntőjére és második vb-címére készülő Michael Van Gerwen

egészen elképesztő 114.05-ös mérkőzésátlaggal jutott a döntőbe, ez a legmagasabb a torna történetében.

Van Barneveld sem szégyenkezhet, 109.34-es átlaga a legmagasabb, amellyel valaha vereséget szenvedtek a vb-n.

A 2017-es dartsvilágbajnokság döntőjét hétfő este 21 órás kezdéssel rendezik, az első helyezett a Sid Waddell-trófea mellett 350 ezer fontos fődíjat is hazaviheti. Az összecsapást a Sport Tv élően közvetíti.