Vágólapra másolva!
Bár a csapat továbbra is keresi az új befektetőket, Eric Boullier állítja, nincsenek anyagi gondjaik. Úgy véli, a Lotus akár a Red Bullnál is tovább maradhat a Forma-1-ben.

Időről időre különféle híresztelések röppennek fel a Lotus pénzügyi helyzetével kapcsolatban, különösen 2012 áprilisa óta, amikor a csapat tulajdonosa, a Genii Capital felbontotta szponzori szerződését az anyagi bizonytalanságban lévő Group Lotusszal. Az istálló azóta is keresi az új befektetőket, de Eric Boullier szerint ez nem jelenti azt, hogy anyagi gondjaik lennének.

"Ez igazából nem is kérdéses" - mondta az Autosportnak a csapatfőnök. "A Genii az egész programját a Forma-1 és a csapatunk köré építi." Bár az év elején arról is szó volt, hogy a Genii megválna az istállótól, Boullier szerint a cég teljes mértékben a Lotus mögött áll. "Elkötelezettek az istálló iránt, és ezt bizonyították is. A jövőben is biztosítani fogják, hogy a csaptunk megkapja az anyagi támogatást."

"Persze az is igaz, hogy terveink szerint folyamatosan fejleszteni szeretnénk a csapatot, ezért egy erős partner után kutatunk" - ismerte el Boullier, aki szerint időbe telik, míg a Lotus megtalálja a megfelelő befektetőt. "Nem csak arról van szó, hogy találnunk kell valakit, aki pénzt hoz a csapathoz. Arra is figyelnünk kell, hogy a stratégiánknak megfelelően hosszú távon is biztos legyen az istálló helyzete - ez a Forma-1-ben öt év-, és megfelelő támogatással rendelkezzünk ahhoz, hogy folyamatosan fejlődjünk."

Boullier szerint a Lotus helyzetét megkönnyíti, hogy az istálló hosszú évek óta - először Toleman, majd Benetton és Renault néven - szerepel "valódi" versenycsapaként a Forma-1-ben, így valószínűleg tovább is maradnak, mint a más ágazatokban is jelen lévő alakulatok. "A Mercedes autókat árul, a Red Bull pedig üdítőket" - nyilatkozta. "A Ferrari, a McLaren, a Lotus vagy a Williams ezzel szemben olyan csapat, amelynek legfontosabb tevékenysége a Forma-1. Valószínűleg még nagyon hosszú ideig itt leszünk."