Vágólapra másolva!
A Red Bull csapatfőnöke szeretné, ha versenyzői nagyobb ütemben csökkentenék a lemaradásukat a bajnokság éllovasa mögött, ám a feladatukat megnehezíti, hogy Alonso egyenletesen jó teljesítményt nyújt.

Továbbra is viszonylag megnyugtató előnnyel vezeti a bajnokságot Fernando Alonso, aki rendszeresen profitál abból, hogy a tabellán hozzá épp legközelebb álló riválisa kiesik, vagy egyéb problémákba ütközik. A Szingapúri Nagydíj után a győztes Sebastian Vettel váltotta a műszaki hibát szenvedő Lewis Hamiltont a tabella 2. helyén, 29 pontra faragva hátrányát Alonso mögött.

Csapatfőnöke, Christian Horner azonban úgy véli, ennél valamivel nagyobb lépésekre lenne szükségük. "Teljesen nyitott a bajnokság, de bosszantó, hogy Fernando folyamatosan a dobogón végez" - idézte a Red Bull irányítóját az Autosport. "Muszáj pontokat rabolnunk tőle, ami azt jelenti, hogy több autónak kellene beférkőznie közénk." Azóta, hogy a Ferrari a májusi Spanyol Nagydíjon jelentősen átalakította az F2012-t, Alonso csupán három futamon maradt le a dobogóról.

Horner nem tartja reménytelennek a helyzetet, főleg a 2010-es idény hajrájából kiindulva, amikor Vettelnek szinte esélytelenként sikerült megkaparintania a végső dicsőséget. Úgy véli, a német pilóta kiváló formában van. "2010-ben 25 pontos hátrányban volt két futammal a vége előtt, ami jelzi, hogy minden lehetséges, bármelyik pilóta számára."

"Seb most már élvezi a tapasztaltság előnyét. Sohasem adja fel, pedig több csapás is érte" - utalt a műszaki hibákra. "Még sohasem láttam őt olyan összeszedetten nekivágni egy nagydíjnak, mint Szingapúrban. Lenyűgözően versenyzett."

Forrás: Ferrari

A Red Bull másik versenyzőjének, Mark Webbernek viszont 62 pontra hízott a lemaradása Alonso mögött a szingapúri hétvége után, mivel a pályán megszerzett egyetlen pontját is elvesztette egy utólagos büntetéssel.